Els metges son contundents: “Al Nadal no toca ajuntar-se”

Diversos professionals del sector mèdic coincideixen a assenyalar que cal evitar les grans reunions familiars i socials.

Una dinar de Nadal amb quatre assistents només

Els metges valencians ho tenen clar. El pròxim Nadal no serà temps de reunions, sinó de celebracions sensates i reduïdes. El sector sanitari està llançant missatges en el mateix sentit, de prudència quan s’acosaten les pròximes festes per a evitar que la situació derive en una tercera onada més complicada que la segona.

“Si no ho diuen a escala política les administracions sanitàries, ho hem de dir els professionals... al Nadal no toca ajuntar-se. Només s'han d’ajuntar els grups que conviuen”. Qui ho diu és Juan Navarro, president de la Societat Valenciana de Medicina Preventiva i Salut Pública, que ha explicat en El dia À Punt que és necessari que hi haja restriccions en un moment en què es potencia molt la vida familiar, les trobades i la vida social. “Una tempesta perfecta per a un virus transmissible com el coronavirus”, ha remarcat. Navarro, que també és el cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital General d'Elx, ha recordat que la corba de la segona onada està baixant “molt lentament” i, per tant, no és el moment de relaxar les mesures preventives.

El metge valencià ha anat més lluny: “No aniré a veure als meus pares ni farem grans reunions. No farem reunions de treball i mantindrem les mateixes precaucions que fins ara”, ha emfatitzat el responsable mèdic com a exemple per a actuar durant les pròximes festes de Nadal i durant les setmanes prèvies.

També aquest dijous ha parlat en À Punt la doctora Marisa Blasco, que ha incidit que cal ser seriós i entendre què és el que ens jugem. “Cal assimilar que aquest Nadal ha de ser en petit comité, a casa, i que serà la forma de garantir una atenció sanitària de qualitat”. La doctora ha remarcat que estem en una situació “excepcional i tràgica” que hem de respectar si volem superar-la. Els metges estan preocupats i tenen por que aquesta situació derive en una tercera onada pitjor que la segona que estem vivint.

També et pot interessar

stats