Els metges de família diuen que no volen un “pagament econòmic”, sinó més mitjans

Demanen “més ferramentes” que els permeten atendre les necessitats de la població.

El vicepresident de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, Javier Blanquer, durant la seua intervenció en À Punt
El vicepresident de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, Javier Blanquer, durant la seua intervenció en À Punt

Els metges de família demanen “més ferramentes” per a “resoldre les necessitats sanitàries de la ciutadania”, unes necessitats que, ara per ara, no poden resoldre, com ha denunciat en À Punt el vicepresident de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, Javier Blanquer. És la resposta dels metges d’atenció primària a les mesures anunciades aquest dimarts pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a millorar la situació del sistema sanitari i dels seus professionals, que s’ha vist agreujada per la pandèmia.

En aquest sentit, Blanquer ha demanat un “pagament professional” i “no econòmic”, segons ha puntualitzat, per poder escometre la seua tasca social, i ha assenyalat que cal un sistema organitzatiu suficient per a atendre les necessitats sanitàries que presenta diàriament la població. Segons ha denunciat el vicepresident de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, als professionals sanitaris -metges, infermers i celadors- els calen “ferramentes” i “una estructura” suficient per a respondre a les necessitats sanitàries.

Blanquer ha recordat que des de juny el col·lectiu “està demanant i proposant mesures” per a millorar l’atenció als pacients, però que moltes de les propostes no s’han pres en consideració. De fet, ha apuntat que la situació que travessa l’atenció primària “és heretada de l’antiga normalitat” i ara, amb la pandèmia, s’ha vist agreujada.

Respecte a la concentració de deu minuts convocada pel Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana per al dilluns que ve, amb l’objectiu de donar suport als professionals sanitaris en vaga a la Comunitat de Madrid, Blanquer ha apuntat que els facultatius valencians faran la parada com a mesura de suport als companys de la Comunitat de Madrid.

També et pot interessar

stats