Les mesures de la fase 1 de la desescalada

Tornaran a obrir terrasses, biblioteques, gimnasos i museus amb limitació d’aforament i mantenint la distància social.

Imatge d'un gimnàs
Imatge d'un gimnàs / À Punt NTC

Aquest dissabte el BOE ha publicat les mesures de la fase 1 de la desescalada. A la Comunitat Valenciana són 10 les àrees sanitàries que a partir de dilluns podran gaudir d’aquesta nova normativa que encara té restriccions horàries, però que comporta una flexibilització de les mesures socials per a la contenció de la Covid-19.

La mobilitat es permet dins de la unitat territorial de referència que, en el cas de la Comunitat Valenciana, corresponen als departaments de salut.

En els vetlatoris, podrà haver-hi un màxim de 15 persones si es tracta d’espais a l’aire lliure o 10 persones als espais tancats. Als enterraments podran assistir un màxim de 15 persones. Sempre respectant les mesures de seguretat i higiene.

També es permetrà l’assistència als llocs de culte sense superar un terç de l’aforament i s’haurà de dur mascareta.

Xicotet comerç i terrasses

Els establiments del xicotet comerç podran obrir si tenen una superfície d’un màxim de 400 metres quadrats. El límit màxim d’aforament serà del 30%, respectant la distància mínima de dos metres entre clients, i podran establir un horari d’atenció prioritària per a majors de 65 anys.

Quant a les terrasses d’hostaleria i restauració podran obrir amb un límit de taules que correspon a la meitat de les permeses l’any passat i ha de garantir-se una distància mínima interpersonal de 2 metres. A més en cada taula només podrà haver-hi 10 persones.

Modificació de les franges d’eixida de la xicalla

Es podran avançar o retardar fins a dues hores les franges d’eixida i activitat física dels menors de 14 anys, per a adequar-la a les condicions climatològiques del territori, però mantenint la duració total de la franja.

Congressos i biblioteques

Es permetrà la realització de congressos, trobades i seminaris en l’àmbit de la investigació científica i tècnica de com màxim 30 persones. Per a això, es fomentarà la participació a distància.

Un altre dels espais que podran reobrir, són les biblioteques públiques i privades, que es limitaran a les activitats de préstec, devolució d’obres i sala de lectura, així com per a informació bibliogràfica i bibliotecària.

Museus i espectacles culturals

Els museus podran obrir reduint a un terç l’aforament previst per a cadascuna de les sales i espais públics. Les visites seran individuals o d’una unitat de convivència, fins a 10 membres.

Als espais tancats on es facen els actes i espectacles culturals, podran accedir un màxim de 30 persones. Si són a l’aire lliure, l’aforament serà d’un màxim de 200 persones, guardant la distància social.

Gimnasos i entrenaments per a professionals

Als centres esportius tancats, la pràctica haurà de ser individual i amb cita prèvia. Només podrà haver-hi una persona per entrenador i torn, però no es reobriran els vestuaris ni les zones comunes. Es podrà accedir a les instal·lacions esportives a l’aire lliure, exceptea les piscines i les zones d’aigua, de manera individual o, com a màxim, 2 persones sense que mantinguen contacte físic i a una distància de 2 metres entre elles.

Respecte a les lligues professionals, els clubs podran fer exercicis de tasques individualitzades de caràcter físic i tècnic, així com entrenaments tàctics no exhaustius, en grups d’un màxim de 10 esportistes, també seguint el manteniment de la distància interpersonal dels 2 metres.

També et pot interessar

stats