Les mesures d’higiene marquen l’inici de curs a les escoletes

Els centres de zero a tres anys fan un esforç especial per a garantir la tornada segura a les aules.

VÍDEO | Les mesures d’higiene marquen l’inici de curs a les escoletes

Les mesures d'higiene han marcat el començament de curs a les escoletes infantils, les primeres que comencen la nova normalitat. Les escoles d'educació de zero a tres anys fan un esforç especial per a garantir la tornada segura a classe, amb la implantació de mesures com prendre la temperatura a l’alumnat, llavar-se les mans i netejar-se la sola del calcer a l’entrada.

Una vegada dins, el xiquet o la xiqueta se'n va amb el seu grup bambolla, de menys de vint alumnes i sempre amb la mateixa mestra o mestre. El portaveu sectorial de centres d'educació infantil de la Comunitat Valenciana (Aediv-Acade), Sebastián Ferrer, ha assegurat que les escoletes tenen més capacitat que les escoles per a fer la divisió de grups estables gràcies a les instal·lacions.

Si, en prendre la temperatura, l’alumne o alumna té febra, li repetiran la prova en dues ocasions i, si persisteix, el o la traslladaran al centre de salut més pròxim. En cas que confirmara que es un cas positiu de Covid-19, l’aula es clausuraria durant dues setmanes a partir dels tres contagis.

El sector ho ha passat malament pels mesos de tancament i ha vist una baixada de la demanda a causa de la por al contagi i dels efectes econòmics derivats de la pandèmia. Davant d'aquest escenari, demanen que es tornen a obrir les línies d'ajudes públiques per a facilitar l'accés a aquest servei a famílies amb rendes mitjanes o baixes.

També et pot interessar

stats