Merkel i Macron plantegen un fons de recuperació de la Covid-19 de 500.000 milions en transferències

Iniciativa conjunta franco-alemanya a través de subvencions no reemborsables als països i els sectors més colpejats

La presidenta alemanya Angela Merkel compareix en roda de premsa acompanyada, per videoconferència, del president de França  Emmanuel Macron
La presidenta alemanya Angela Merkel compareix en roda de premsa acompanyada, per videoconferència, del president de França Emmanuel Macron / Reuters.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francés, Emmanuel Macron, han proposat aquest dilluns un fons de recuperació de l'economia europea de 500.000 milions d'euros destinat a través de subvencions no reemborsables als països i els sectors més colpejats per la pandèmia de Covid-19.

Així ho han anunciat els dos mandataris en una roda de premsa després d'una videoconferència que han tingut amb l'objectiu d'anunciar després una iniciativa conjunta per al pla de rellançament econòmic de la UE després de la crisi.

"És necessari un esforç colossal i França i Alemanya estan disposats a fer-ho", ha subratllat Merkel en la conferència de premsa. És una crisi inèdita que requereix una resposta europea", ha expressat posteriorment Macron.

També et pot interessar

stats