Els mercats ambulants recuperen l'activitat per a productes de primera necessitat

Alguns municipis no permetran la reobertura, de moment, per motius de seguretat i l'Ajuntament d'Alacant la retardarà fins al dilluns 4 de maig

Foto de portada: Mercat ambulant de Bigastre

Els mercats no sedentaris o setmanals (popularment coneguts com a ambulants) han représ l’activitat per a la venda de productes de primera necessitat, complint uns requisits de seguretat. És el cas del mercadet de Bigastre (Baix Segura), amb un aforament limitat a 40 persones.

Així, podran mantindre l'activitat als llocs on s'instal·laven habitualment, siguen espais coberts o no, sempre que el recinte estiga delimitat amb tanques i es puga garantir el control d'afluència, la separació d'establiments i la distància social que recomana el Ministeri de Sanitat.

El pla també preveu l'ús obligatori de guants i mascareta per als venedors i l'establiment d'itineraris en una única direcció. Es recomanarà als clients usar guants i mascareta i serà obligatori que les mercaderies estiguen cobertes amb algun element que impedisca la contaminació directa.

L'Ajuntament d'Alacant ha decidit posposar l’obertura a la primera setmana de maig. Així les coses, mantindrà tancats els mercats ambulants municipals de Teulada, les Carolines, el Baver i Benalua. Alguns municipis han decidit no permetre, de moment, aquestes activitats per raons de seguretat, com ha passat a la comarca del Baix Segura.

La reactivació dels mercats no sedentaris ve d’una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que indica que el decret de l'estat d'alarma estableix la necessitat de mantindre oberts tots aquells establiments especialment comercials minoristes d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, i que “els mercats no sedentaris (o setmanals) concentren aquesta venda minorista”.

També et pot interessar

stats