Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La meitat del sector hoteler valencià obrirà a partir de l’1 de juliol

21 min.

Un 49% dels hotelers valencians té previst obrir a partir de l’1 de juliol, segons una enquesta realitzada per Hosbec. Una xifra que, segons ha assenyalat el portaveu a València, Alberto Galloso, és baixa. “El que més ens preocupa és que, d’aquest percentatge, la meitat no sap quan fer-ho, hi ha molta incertesa”, ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí.

Comenta que, des de l’anunci del govern de Pedro Sánchez d’obrir les fronteres al turisme internacional a partir del juliol, el sector ha començat a rebre reserves, la qual cosa és un senyal positiu al seu parer. Malgrat tot, creu que cal més claredat per part del govern estatal, per a definir exactament els terminis per a viatjar entre regions, així com la reactivació del turisme de fora de les fronteres.

Galloso també ha fet referència a les mesures de seguretat que s’establiran en els hotels. S’incidirà especialment en la neteja i en l’atenció al client per a garantir la màxima seguretat als clients. Això sí, ha assegurat que “no es pot garantir l’etiqueta Covid-free, és una fal·làcia”. Altres aspectes en què s’ha treballat és en la formació del personal per a adaptar-se a les noves circumstàncies.

Els pròxims quatre mesos, període clau

Segons ha assenyalat Alberto Galloso, els pròxims quatre mesos seran un període clau per a saber com evoluciona el sector i de veure si s’injecten diners perquè sobrevisca. També es podrà saber com ha sigut el comportament dels turistes, l'afluència als hotels, així com la inversió feta i els guanys per al sector. “Estem perdent 5.000 milions d’euros setmanals en l’àmbit estatal, l’impacte serà molt gran”.

Contingut no disponible
stats