Més de la meitat de la població espanyola estarà dilluns en la fase 3 de la desescalada

Madrid, Barcelona i Castella Lleó avancen a la fase 2, en què estarà també la Comunitat Valenciana almenys una altra setmana.

Mapa de la desescalada, a partir del dilluns 8 de juny
Mapa de la desescalada, a partir del dilluns 8 de juny

A partir del dilluns 8 de juny, el 52% d’Espanya estarà en la fase 3 de la desescalada, cosa que suposa 25 milions de persones. El 48% restant, 23 milions de persones, estaran en la fase 2. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha donat a conéixer el nou mapa de la desescalada amb els canvis de fase que ha autoritzat el govern espanyol.

Tots els territoris que ho havien demanat avancen a la fase 3, en què els presidents i les presidentes autonòmics seran la màxima autoritat per a prendre les decisions. També avancen a aquesta fase Màlaga i Granada, que van entrar en la fase 1 una setmana més tard que la resta de províncies andaluses, i dilluns s’uniran a la resta de la comunitat autònoma.

La Comunitat de Madrid; les zones de Barcelona metropolitana, Girona, Catalunya central, Lleida i la regió sanitària de Barcelona, i tot Castella i Lleó passaran a la fase 2. La Comunitat Valenciana, que no havia demanat avançar en la desescalada, es manté en aquesta fase una setmana més, igual que les províncies de Toledo, Albacete i Ciudad Real (Castella-la Manxa) i la ciutat autònoma de Ceuta.

Les comunitats autònomes i províncies que avancen a la fase 3 afronten l’últim tram de la desescalada, on el control del procés l’assumeixen els governs autonòmics, tot i que el govern espanyol continuaria reservant-se el control de la mobilitat.

També et pot interessar

stats