La meitat dels municipis valencians registren algun cas positiu les últimes dues setmanes

Millora la situació a Castelló, València i Alacant, amb un descens pronunciat dels contagis.

Esportistes passegen per la platja de la Malva-rosa de València
Esportistes passegen per la platja de la Malva-rosa de València / Europa Press

La meitat dels pobles de la Comunitat Valenciana han registrat algun positiu les últimes dues setmanes. Així es desprén de l’informe de la Conselleria de Sanitat Universal, que recull l’evolució del coronavirus als municipis valencians els darrers catorze dies.

Segons la incidència acumulada dels últims catorze dies, el rànquing el lidera Titaigües (Serrans). Aquest municipi de 459 habitants ha notificat quatre casos i té una incidència de 883 contagis per 100.000 persones. El segueix Barx (Safor), amb 11 positius i una incidència de 861 per 100.000 habitants. El tercer lloc l’ocupa Sumacàrcer (Ribera Alta), amb 9 casos les dues últimes setmanes i una incidència de 821. De fet, aquest municipi ha comunicat aquest dimarts el brot més nombrós, amb quinze positius.

Els casos també han augmentat en poblacions on s’han registrat focus significatius, com Carlet (Ribera Alta), amb 119 casos i una incidència acumulada de 762 positius per 100.000 habitants, i Villena (Alt Vinalopó), amb 102 positius i una incidència de 300. Elx, Sant Vicent del Raspeig i Ontinyent han experimentat un repunt lleu de positius les últimes dues setmanes.

Baixen els contagis a Castelló de la Plana, València i Alacant

Destaca l’evolució positiva a les tres capitals valencianes, amb un descens pronunciat dels contagis i amb una incidència acumulada al voltant del centenar de positius per 100.000 habitants. València baixa del miler de contagis i en notifica 935 els últims catorze dies. Pel que fa a Alacant, registra un centenar menys de positius respecte de divendres, amb 494 les últimes dues setmanes. Finalment, a Castelló de la Plana s’han notificat 246 positius en aquest període.

Aquesta tendència es confirma també en altres municipis costaners de les comarques del sud, com Dénia o Benidorm, que deixen d’encapçalar el rànquing dels pobles amb més incidència acumulada.

La situació també ha millorat a Benigànim, primer i únic municipi valencià per al qual es va decretar el confinament al territori valencià. Pel que fa a les dades de divendres, s'hi han reduït a vora la meitat els contagis i té una incidència acumulada de 462 positius per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats