La meitat de municipis valencians no han registrat cap positiu en els últims 14 dies

El 40% dels municipis de la Comunitat Valenciana han tingut brots de coronavirus.

La meitat de municipis valencians no han registrat cap positiu en els últims 14 dies
La meitat de municipis valencians no han registrat cap positiu en els últims 14 dies

Un total de 277 municipis de la Comunitat Valenciana no han registrat cap PCR positiva la primera quinzena d’octubre. Així, el 51,1% de les localitats valencianes no han sumat casos positius de Covid-19 entre la seua població.

En comparació amb la segona quinzena de setembre, el nombre de municipis sense cap prova PCR positiva al territori valencià era de 282, cinc més que actualment.

Tot i això, ja són 49.409 els valencians i valencianes que han donat positiu de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia.

Quant a les poblacions que mai han registrat cap cas de Covid-19, el nombre s’ha reduït en quatre des de l’última actualització de dades i passa de 115 a 111. Els municipis que han registrat casos per primera vegada són: Ares dels Oms (1), Benaixeve (1), Beniatjar (2) i Benifairó de la Valldigna (4).

El 39,9% dels municipis de la Comunitat Valenciana han tingut brots de coronavirus des que va acabar l'estat d'alarma. A més, només 5 municipis de més de 20.000 habitants s'han salvat de partir-ne algun: Alaquàs, el Campello, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i Xàbia.

Són 216 municipis d'un total de 542 els que han registrat algun focus de contagi entre el 24 de juny, data en què es va notificar el primer a Rafelbunyol (Horta Nord), i el 17 d'octubre.

A les comarques del centre, el 47% dels municipis han tingut brots

Les comarques del centre són les que tenen el nombre més elevat de municipis en què hi ha hagut algun brot en aquest període. En total són 126 de 266: un 47%.

Els municipis són Aielo de Malferit, Albaida, Albal, Albalat dels Sorells, Albalat de la Ribera, Alberic, Alboraia, Albuixec, Alcàntera de Xúquer, Alcàsser, l'Alcúdia de Crespins, Aldaia, Alfafar, Alfara del Patriarca, Alfarb, Algemesí, Alginet, Almussafes, Alzira, Aiora, Benaguasil, Benetússer, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna i Benifairó de les Valls.

Benifaió, Benigànim, Benimodo, Beniparrell, Bétera, Bolbait, Bugarra, Bunyol, Burjassot, Canals, Canet d'en Berenguer, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Catadau, Catarroja, Caudete de las Fuentes, Corbera, Cullera, Daimús, Énguera, Faura, Foios, la Font de la Figuera, Fortaleny, Fuenterrobles, Gandia, Godella, Godelleta, Guadassuar, Xera, Xest i Xiva.

Altres localitats afectades són l'Alcúdia, l'Eliana, Llíria, Llocnou d'en Fenollet, Llutxent, Loriguilla, Macastre, Manises, Manuel, Marines, Massalavés, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Miramar, Mislata, Moixent, Montcada, Montroi, Museros, Navarrés, Oliva, l'Olleria, Olocau, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla del Duc i la Pobla de Farnals.

La Pobla Llarga, la Pobla de Vallbona, Potries, Puçol, el Puig de Santa Maria, Quart de Poblet, Quatretonda, Rafelbunyol, Rafelcofer, Rafelguaraf, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Ròtova, Sant Antoni de Benaixeve, Sagunt i Sedaví també han tingut brots.

Completen la llista Castelló, Senyera, Silla, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torrebaixa, Torrent, Utiel, València, Vallada, Venta del Moro, Vilamarxant, Vilallonga, el Villar, Vinalesa, Xàtiva i Xirivella.

A les comarques del sud, un 40%

A les comarques del sud s'han notificat brots en 57 municipis, sobre els 141 del total. La xifra representa el 40,4% d'aquests municipis.

Els afectats són Albatera, Alcoi, l'Alfàs del Pi, Algorfa, Alacant, Almoradí, Altea, Asp, Banyeres de Mariola, Benejússer, Beniarrés, Benidorm, Benijòfer, Benilloba, Bigastre, Busot, Callosa, Calp, Castalla, Catral, Cocentaina, Coix, Crevillent i el Poble Nou de Benitatxell.

També han tingut brots Dénia, Dolores, Elx, Elda, Finestrat, Gata de Gorgos, Guardamar del Segura, el Fondó de les Neus, Ibi, Monfort, Los Montesinos, Muro d'Alcoi, Novelda, la Nucia, Ondara, Onil, Oriola, Petrer, el Pilar de la Foradada i el Pinós.

Completen la llista Redovà, Rojals, Sant Isidre, Sant Joan d'Alacant, Santa Pola, Saix, Teulada, Tibi, Torrevella, la Vila Joiosa, Villena, Xaló i Xixona.

Les comarques del nord, les que menys brots registren

Pel que fa a les comarques del nord, s'han comptabilitzat brots en 33 dels 135 municipis que les conformen, és a dir, en el 24,4%.

Els focus de contagi els han notificat a Albocàsser, l'Alcora, Almassora, les Alqueries, Altura, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Borriol, Cabanes (a la Ribera de Cabanes), Càlig, Castelló de la Plana, les Coves de Vinromà, Fanzara, Moncofa, Morella, Nules, Onda, Orpesa, Peníscola, Ribesalbes, Sant Mateu, Sogorb, Teresa, la Vall d'Alba, la Vall d'Uixó, Vallat, Vilafamés, Vila-real, Vinaròs, Vistabella del Maestrat i Xilxes.

També et pot interessar

stats