La meitat de les llibreries valencianes no saben si acabaran l’any

El president del Gremi de Llibrers de València estima que l’impacte Del coronavirus a Espanya s’aproxima als mil milions d’euros.

VÍDEO | La meitat de les llibreries valencianes no saben si acabaran l’any

El president del Gremi de Llibrers de València, Nacho Larraz, ha assegurat que la situació actual amb la crisi del coronavirus és “molt complicada per al comerç cultural” i, de fet, ha assegurat que “quasi la mitat de les llibreries valencianes no saben si acabaran l’any”. A més, ha estimat que l’impacte de la crisi del coronavirus en tot el sector (llibreries, edició, autors, impressió) a escala estatal s’aproxima als mil milions d’euros.

El president del Gremi de Llibrers de València ha explicat que han estat treballant amb l’Administració pública en accions a curt termini. Així, ha apuntat que la Direcció General del Llibre ha posat en marxa una compra de llibres a les llibreries valorats en mig milió d’euros, que després arribaran a les biblioteques valencianes. No obstant això, segons Larranz, s’ha de fer “un esforç molt important per a posar el llibre i la lectura en el lloc que mereix en la societat”. Per això, no només demanen l’ajuda del govern espanyol, sinó també la d’amics i clients per a poder revertir aquesta situació. “D’aquesta crisi hem d’aprendre que la ciència i la cultura són una part fonamental de la societat”, ha destacat.

Precisament, aquest dijous és el Dia del Llibre i enguany serà una jornada diferent, en què canviarem les pàgines de paper per les pantalles i els exemplars enquadernats pels aparells electrònics. L’estat d’alarma obliga a celebrar el Dia Internacional del Llibre des del confinament, però això no implica que siga una jornada sense propostes que ens acosten a la lectura. D’altra banda, el 30 d’abril hauria d’haver començat la Fira del Llibre de València i s’ha ajornat al 22 d’octubre per la crisi del coronavirus. Larranz diu que encara no se sap si es podrà celebrar, però es mostra optimista “què anirà bé perquè s’ha preparat amb moltes ganes i energia”.

També et pot interessar

stats