La meitat de les gasolineres podrà tancar o reduir l’horari per a evitar pèrdues

El govern central determinarà quines han d’obrir, en funció del volum de clientela i de la ubicació respecte d’infraestructures essencials.

Imatge d'arxiu d'una estació de servei situada a les comarques del sud
Imatge d'arxiu d'una estació de servei situada a les comarques del sud / À Punt

La meitat de les gasolineres podrà tancar temporalment a causa de la forta caiguda de la demanda de carburants de les últimes setmanes per les restriccions de mobilitat i laborals de l’estat d’alarma. S’atén així una de les reivindicacions del sector, que demanava establir un serveis mínims per a no acumular més pèrdues. Demà dissabte o dilluns que ve el Ministeri per a la Transició Ecològica publicarà una orde que permetrà els tancaments.

D’acord amb aquesta nova normativa, el 50% de les estacions de servei tindrà llibertat per a reduir al màxim l'horari i, fins i tot, tancar temporalment. Un altre 37% de les gasolineres haurà d'obrir en l’horari habitual, mentre que el 13% restant haurà d'oferir un servei mínim de 5 hores de dilluns a dissabte.

Transició Ecològica fixarà quines estacions de servei han d’estar obertes. Entre aquestes figuraran les que atenen un volum de clients més elevat i aquelles que estiguen situades al costat d'infraestructures essencials, com ara els hospitals.

En ser declarades servei essencial, les gasolineres no podien tancar, a pesar que en alguns casos les vendes havien caigut més del 90%. Si ho feien, s'enfrontaven a una multa per considerar que el tancament causava un perjuí a la societat.

També et pot interessar

stats