El cap de la meditadora de la falla municipal se salva de la Cremà i es plantarà al juliol

Els artistes veuen viable desmuntar el cap i guardar-lo amb la resta de ninots de menor grandària.

Imatge de la falla municipal la setmana passada, una vegada anunciat l’ajornament de les Falles
Imatge de la falla municipal la setmana passada, una vegada anunciat l’ajornament de les Falles / Rober Solsona (Europa Press)

El cap de la dona que medita, la figura central de la falla municipal de València, se salvarà, per ara, de les flames. Els artistes consideren que el cap es pot salvar i, juntament amb la resta de les figures de menor grandària que anaven a plantar-se repartides per la plaça, es pot plantar al juliol, quan està previst celebrar els actes fallers si l’evolució del coronavirus ho permet.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha fet aquest anunci després que li ho confirmaren els artistes de la falla municipal, Manolo Martín i José Ramón Espuig. Els artistes han creat aquest monument en col·laboració amb l’artista Escif, que va proposar mantindre la dona que medita a la plaça “fins que es reprenguen les Falles”.

Aquesta dona, que estava previst que girara 360 graus, "s'ha convertit en tot un símbol”, ha apuntat el regidor. “Al juliol desapareixerà entre les flames, com mana la tradició per a totes aquelles coses que no ens agraden. És l'essència de les Falles, la seua idiosincràsia", ha afegit Galiana.

Així mateix, el responsable de Cultura Festiva ha recordat que “la cremà de la resta de la falla es produirà sense avís, per a assegurar el màxim possible totes les mesures preses per les autoritats sanitàries, com és la d’evitar aglomeracions i contribuir així a la contenció del Covid-19”.

Assistir a la Cremà estiuenca

El regidor de Cultura Festiva ha fet una crida a "la responsabilitat ja demostrada pel món faller i per la resta del veïnat de la nostra ciutat per a assumir que la cremà d'aquests dies haurà de ser sense públic”. Per aquest motiu, Galiana ha citat la ciutadania a unir-se a la Cremà de juliol: “la que disfrutarem serà la que al juliol mostre al món com renaix una festa i una ciutat després de guanyar-li la batalla a una pandèmia".

Més allà de la salvaguarda del cap de la figura central de la falla, es desconeix com serà el monument que es plantarà l’estiu que ve.

També et pot interessar

stats