Mata: "Açò és un fracàs de la societat"

El síndic del PSPV a les Corts considera que els vacunats irregularment no s'haurien de posar una segona dosi.

VÍDEO | Mata: "Açò és un fracàs de la societat"

El síndic a les Corts i vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha qualificat aquest divendres la situació actual generada per la Covid-19 com un “desastre social” i ha fet autocrítica de la gestió del Consell indicant que “la gestió és el comportament de tota una societat, i els dirigents són la resposta de la societat”, ha afegit.

Mata ha definit l'actitud de molta gent com “un fracàs social, que ens exaspera”, però ha valorat que “la immensa majoria de la societat ho està fent bé”. Preguntat sobre les investigacions almenys a 150 persones que s'haurien vacunat de manera irregular (entre ells alcaldes i regidors), el síndic socialista s'ha mostrat partidari que no es posen la segona dosi i que dimitisquen. “Quan es faça la investigació, eixiran moltes coses”, ha dit.

El portaveu dels socialistes a les Corts també ha reconegut que les noves restriccions per a contindre l’expansió del coronavirus “són molt dures”, però que cal “respectar i aplaudir” les mesures preses per un govern que ha tingut “la mala sort” d’haver de prendre decisions en aquest moment històric. En aquest respecte ha indicat que no hi ha una recepta i que, fins i tot, epidemòlegs opinen coses diferents.

Segons ha expressat, si tot el món haguera respectat les restriccions que s’han anat imposant fins ara i la corba s’haguera frenat, no hi hauria hagut necessitat d’imposar restriccions encara més estrictes però, tal com està la situació ara mateix, cal ser “disciplinat”.

A propòsit d’una de les polèmiques de la setmana, l’anunci de Mónica Oltra a través de Twitter que la interdepartamental havia acordat limitar les reunions només a persones convivents, Mata ha explicat que no li sembla “correcte ni incorrecte”.

Pel que fa a la negativa del govern espanyol de no permetre a les autonomies que ho havien demanat avançar el toc de queda a les 20:00 hores, Manolo Mata ha declarat que “el Govern d’Espaya creu que hi ha dificultats jurídiques per a fer-ho, perquè cal un altre decret d’estat d’alarma i una altra majoria parlamentària”.

El síndic socialista ha valorat que, amb les restriccions actuals en què els bars i els restaurants estan tancats i el comerç només obri fins a les 18:00 hores, és poc probable que la gent estiga al carrer fins a les 22:00 hores, que és l’hora actual del toc de queda. Així i tot ha assegurat que, al seu entendre, la ciutadania en l'actualitat es limita a “anar a treballar i a casa”.

Sobre el relleu de Naiara Davó com a síndica d’Unides Podem a les Corts, la crisi interna d’aquesta formació i si afectarà o no el Consell, Mata ha assegura que “el Botànic no té alternativa política. No hi ha cap sumatori, ni desitgem un altre sumatori. Els nostres confictes els resolem com podem”. Segons el polític socialista, “ells (Unides Podem) han decidit que el moment siga aquest. Vaig tindre una bona relació amb Antonio Montiel, Antonio Estañ i amb Naiara Davó. I la tindré també amb Pilar Lima si la nomenen a ella”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats