Mata defén el govern del Botànic i la presidència de Puig de les crítiques de la dreta

El síndic portaveu socialista ha valorat la reacció "individual i col·lectiva" de l'executiu valencià durant la pandèmia.

Manolo Mata, síndic socialista, durant la seua intervenció en el debat de política de general d'aquest dilluns
Manolo Mata, síndic socialista, durant la seua intervenció en el debat de política de general d'aquest dilluns / Europa Press

El torn d'intervencions de la primera jornada del debat de política general ha conclòs amb les paraules de Manolo Mata, en nom del PSPV-PSOE. Mata ha defés el govern del Botànic de les crítiques que els partits de l'oposició han llançat durant el debat. I les seues paraules han provocat renou en l'hemicicle en diferents moments de la intervenció. Durant el discurs ha defés el treball del PSPV-PSOE a les Corts i la presidència de Puig.

El representant socialista ha agraït al govern valencià la tasca "individual i col·lectiva". El síndic ha mencionat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a qui ha agraït la dedicació. "És un govern que ha ajudat a salvar vides", ha resumit. I ha recordat que hi va haver "pressions" per a evitar que el 7 de març se suspenguera un partit de bàsquet, i que va ser una decisió valenta, encara que dolorosa, suspendre les Falles de 2020. Així, ha acusat el PP de "destruir" durant els 20 anys que va governar a la Comunitat Valenciana. El síndic ha fet referència a alguns èxits, com ara la política en matèria de dependència, la gestió durant la pandèmia, o que el govern valencià és el primer govern que ha traslladat a l'executiu de Pedro Sánchez les seues propostes per a rebre el finançament europeu.

Durant la intervenció Mata ha advertit que aquesta etapa d'anormalitat i d'excepcionalitat s'allargarà en el temps i ha defés que és un bon moment per a obrir debats, com el referit al fet que hi haja molts majors a les residències que no reben cap visita.

També et pot interessar

stats