Les mascaretes de tela, en el punt de mira

L’Hospital General de València obliga els usuaris a portar mascaretes quirúrgiques per a garantir la màxima protecció.

El General de València entrega a tot aquell que entra a les instal·lacions una mascareta quirúrgica

Per tal de garantir la seguretat dels pacients i del personal sanitari, l’Hospital General de València ha decidit seguir els passos dels centres mèdics del País Basc i facilitar una mascareta quirúrgica als usuaris. Tot i que ja porten una mascareta de tela, els en donen una de quirúrgica perquè se la canvien. Des del centre asseguren que busquen la màxima protecció.

Ara per ara, les mascaretes de tela són vàlides, sempre que complisquen la normativa. Però és difícil saber quines són segures i quines no. Per aquesta raó, a l’hospital valencià han adoptat una decisió salomònica i dins de les instal·lacions és obligatori portar una mascareta quirúrgica. Si l'usuari no la porta, li la donen.

Segons un estudi, dos de cada tres valencians usen una mascareta que no és del tot segura. Cal fixar-se en les etiquetes, en el nombre de llavats que es permeten, i usar-la correctament. Diuen els experts que una mascareta homologada, però mal posada, pot tindre més riscos que una de casolana, però ben usada.

També et pot interessar

stats