Les mascaretes, entre els regals estrela de l'estiu als membres del Consell

Màscares higièniques reutilitzables, filtres, adaptadors facials i fins i tot bossetes per a guardar-les figuren en el llistat publicat per GVAOberta.

Mónica Oltra amb mascareta en una roda de premsa
Mónica Oltra amb mascareta en una roda de premsa / GVA

Les mascaretes, obligatòries i que formen part ja del paisatge social habitual en l'era Covid-19, s'han fet també un espai entre els obsequis que han rebut els membres del Consell en el que va d'estiu, tal com queda patent en la llista publicada en la web GVAOberta. Així, màscares higièniques reutilitzables, filtres, adaptadors facials i fins i tot bossetes per a guardar-les figuren entre els regals realitzats als consellers i les conselleres en aquest estiu de la denominada nova normalitat.

El titular d'Hisenda, Vicent Soler, ha rebut tres màscares, mentre que la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha sigut obsequiada amb dues màscares, quatre filtres i dues bossetes per a guardar-les. El conseller d'Economia, Rafa Climent, ha sigut obsequiat amb una màscara higiènica reutilitzable, mentre que la d'Agricultura, Mireia Mollà, n'ha rebut dues; el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, ha rebut també una màscara.

Les mascaretes van començar a aparéixer en la llista de regals a membres del Consell a mitjan mes de juny. Després d'una aturada en els obsequis marcat per la pandèmia i l'estat d'alarma, l'11 de juny es va publicar en aquest portal de transparència el primer present d'aquesta naturalesa, les cinc mascaretes fabricades a la Comunitat Valenciana que va rebre la directora general d'Innovació.

Des d'aleshores s'han anat convertint en un element habitual i conviuen en la llista de regals estiuencs amb els tradicionals llibres, revistes, agendes i bolígrafs, als quals se sumen també obsequis tan diferents com una botella de vidre per a l'aigua, un panettone, una motxilla, una tovallola, un sac d'arròs, un meló, caixes de vi o un pitxer amb missatge: 'Tots junts Reconstruirem'.

També et pot interessar

stats