Les mascaretes quirúrgiques, a 62 cèntims

El govern aprova reduir l’IVA d’aquests productes de protecció sanitària fins al 4%, en lloc del 21% amb què es gravaven fins ara.

Les mascaretes quirúrgiques, a 62 cèntims
Les mascaretes quirúrgiques, a 62 cèntims

Les mascaretes quirúrgiques, d’un sol ús, costaran com a màxim 0,62 euros a Espanya, deu cèntims menys del preu fixat fins a aquest dimarts, i 34 cèntims menys del que costaven fa uns dies. La baixada del preu màxim de venda al públic fixada per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, que l’havia limitada a 0,72 cèntims des d’aquest dimarts, i la reducció de l’IVA d’aquests productes sanitaris fins al 4%, que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres, estan darrere d’aquest descens del preu.

Les mascaretes mantindran l’IVA reduït fins a finals de 2021, segons ha assenyalat la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. La mesura aprovada per l’executiu entra en vigor "de manera immediata" per a facilitar així que “els col·lectius vulnerables puguen accedir a aquests productes sense que la seua situació de renda els perjudique".

Els prèstecs de l’ICO s’allarguen

D’altra banda, i també en relació a la solvència empresarial vinculada a la pandèmia, l’executiu espanyol ha aprovat un reial decret de mesures que estén els venciments dels préstecs de l'ICO de cinc a huit anys. A més, també s’amplia el termini de sol·licitud dels avals fins al 30 de juny de 2021, i el període de carència fins a 24 mesos. Les empreses podran acollir-se voluntàriament a aquestes ampliacions.

Amb aquesta iniciativa es pretén reforçar la "xarxa de seguretat" per a preservar el teixit productiu en els pròxims mesos, segons ha expressat la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

També et pot interessar

stats