La mascareta serà obligatòria a les platges del País Basc si no hi ha distància

Així ho ha dictaminat el TSJPB, després que una associació de veïns va recórrer contra l'últim decret de mesures contra la Covid-19

Platja plena
Imatge d'arxiu d'una platja / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) ha emés aquest dimarts una interlocutòria que suspén l'obligatorietat de la mascareta en els desplaçaments i passejos en platges i piscines, i ha matisat que s'haurà d'utilitzar quan no siga possible mantindre el metre i mig de distància entre persones.

El govern basc ha assegurat acatar l'acte del TSJPB i ha dit que, en qualsevol cas, la mascareta és obligatòria sempre en qualsevol context, transitat o concorregut, en què no es puga mantindre de manera constant una distància interpersonal de metre i mig.

La decisió de la sala contenciosa administrativa ha suspés l'execució del paràgraf cinqué del decret del lehendakari del passat 23 de juliol, que establia el deure de portar mascareta en tots els desplaçaments i passejos per platges i piscines. Entenent que l'obligació en aquests espais va més enllà de la regulació general de l'Estat, anul·la aquest paràgraf i matisa el mandat imperatiu a quan no siga possible mantindre la distància entre persones.

Aquesta interlocutòria respon al recurs que havia interposat l'associació de consumidors alabesa Asgascon contra el decret del govern basc que arreplega les últimes mesures adoptades a Euskadi per a evitar l'expansió de la Covid-19.

També et pot interessar

stats