Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Marzà proposarà ajornar el calendari d’oposicions de professorat

36 min.

Malgrat que la Generalitat té la competència per a fer-ho, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, prefereix que l’ajornament del calendari d’oposicions al professorat siga una decisió conjunta i consensuada entre totes les comunitats autònomes. Amb la crisi sanitària i econòmica oberta per la pandèmia del coronavirus en tota Espanya, la preferència del govern valencià és que les proves s’ajornen a una nova data, segons ha assenyalat el titular d’Educació en una entrevista en Les notícies del matí. Tot i això, no ha especificat l’horitzó del nou calendari.

“Ens agradaria que totes les autonomies decidírem el mateix; no podem continuar amb el mateix calendari perquè no hi ha la mateixa posició de partida per a totes les persones”, ha manifestat. Sobre quan es prendrà la decisió, Marzà ha assenyalat que aquest dimecres 25 de març, en la conferència sectorial amb el Ministeri i les comunitats autònomes, es podrien adoptar mesures relacionades amb el calendari d’aquestes i altres proves, com ara la de la selectivitat.

Sobre les eines telemàtiques per a continuar el curs des de casa, el conseller ha assegurat que es treballa des de fa setmanes per a ampliar la capacitat del sistema informàtic de manera que l’alumnat puga accedir al contingut educatiu per a continuar l’aprenentatge a casa. Tanmateix, la realitat indica que l’estudiantat no podrà fer el mateix que en l’escola.

“En situacions excepcionals s’han de donar respostes excepcionals; no es pot fer el mateix, eixa és la realitat, els pares i mares no poden substituir la tasca del professorat”, ha afirmat. Així mateix, Marzà ha demanat molta calma i ha recordat la necessitat d’acompanyar psicològicament l’alumnat, messurar emocions i que la situació no es veja com un llast.

“Serà necessari reforçar i canviar els temps, adaptar-nos a la realitat que haurà viscut l’alumnat, i equilibrar en els pròxims cursos, que la progressivitat es puga adaptar”. En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat tranquil. “Tots els continguts necessaris es donaran; el primer és la sanitat i la salut; el curs es reprendrà quan les condicions siguen òptimes”, ha conclòs.

Contingut no disponible
stats