Marzà obri la porta a una tornada escalonada a classe des del 7 de setembre

El conseller d’Educació ha recordat que hi ha etapes d’ensenyament on l’assistència a classe és obligatòria.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, durant l'obertura del curs escolar
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, durant l'obertura del curs escolar / À Punt NTC

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que la tornada a classe de manera presencial serà el 7 de setembre, encara que s'ha mostrat obert a una tornada escalonada o progressiva, si algun centre ho necessita. L'entrada dels diferents grups o cursos a escola també serà de manera escalonada, “en funció de les necessitats d'organització de cada centre, el claustre del qual explicarà als pares com es faran aquestes entrades i eixides”, segons el conseller.

Marzà ha tingut una trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per a preparar la conferència sectorial conjunta d'educació i sanitat que ha convocat el govern espanyol aquest dijous, en què es decidiran les mesures i els protocols de seguretat per a tornar a escola a partir de setembre.

Davant de les veus d'organitzacions com la Confederació Valenciana de Pares i Alumnes (Covapa), que aposten per la llibertat d'elecció dels pares per a decidir sobre l'educació presencial o no, el conseller d’Educació ha recordat que, en les etapes d'ensenyament obligatori, l'assistència a classe és per tant "obligatòria". "És un dret dels xiquets i xiquetes" i "ja hi ha seqüeles de la no presencialitat" [sic], a la qual s'han vist abocats els últims mesos de curs a conseqüència de la pandèmia, ha remarcat.

L'últim balanç d'incidència de la Covid-19 al territori, que ha fet públic aquest dimarts el departament que encapçala Barceló, deixa la xifra més alta de contagis diaris confirmats des que començà la crisi sanitària: 772. La quantitat supera el nombre més gran que s'havia registrat fins ara, que se situava en 750 el 29 de març, quan el balanç comprenia conjuntament els diagnòstics fets tant per PCR com per tests ràpids.

També et pot interessar

stats