Marzà, sobre el nou curs: "Els diferents escenaris els tenim estudiats i els comunicarem quan es genere una certesa”

La setmana que ve presentarà les mesures de protecció per als primers que tornaran a les escoles aquest curs.

VÍDEO | Marzà, sobre el nou curs: "Els diferents escenaris els tenim estudiats i els comunicarem quan es genere una certesa”

La Conselleria d’Educació ha estudiat els “diferents escenaris” que pot obrir l’evolució de la pandèmia per a tornar a les aules el curs que ve, encara que no els comunicarà fins que no siguen “una certesa”. Així ho ha avançat el conseller de l’àrea, Vicent Marzà, en una entrevista en Les notícies de la nit.

El responsable d’Educació ha indicat que el govern valencià “genera certeses, no soroll”, per això es reserva el fet de comunicar les diferents alternatives que es poden plantejar quan es recupere l’activitat lectiva el curs que ve.

Respecte a la seguretat sanitària a les aules, en el cas dels alumnes que estudien els últims cursos del cicle, o en el dels que puntualment necessiten acudir als centres educatius amb cita prèvia, que són els que encara podran accedir a les escoles aquest curs, Vicent Marzà ha recordat que la Conselleria ha destinat tres milions d’euros per a l’adquisició de material sanitari de protecció perquè l’estada als centres siga el més segura possible.

A més, la setmana que ve la Conselleria presentarà a la comunitat educativa les circumstàncies concretes en què tornarà a l’escola l’alumnat que encara ho puga fer aquest curs, que en cap cas serà el d’infantil. De manera que el professorat, l’alumnat i les seues famílies tinguen totes les garanties de seguretat mentre estiguen als centres.

Les mesures de protecció “s’adaptaran a la realitat de cada centre” i es fonamentaran en criteris sanitaris, ha afirmat el conseller.

Així mateix, pel que fa el professorat interí del curs que ve, Marzà ha garantit que “com a mínim, serà el mateix d'enguany” i no hi haurà cap reducció. Una situació que, segons ha recordat, “mai en cap crisi havia passat”, en referència al manteniment del nombre de docents.

També et pot interessar

stats