Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Marzà es mostra satisfet de la tornada a classe, amb vora la totalitat dels centres valencians oberts

8 min.

Sis mesos després de decretar-se l’estat d’alarma i d’ordenar tancar els centres educatius a Espanya, aquest dilluns un total de 794.243 alumnes valencians han començat el curs escolar, marcat per les noves mesures de seguretat. Després d’una jornada marcada per la incertesa, els nervis i la preocupació de les famílies per la salut dels menors, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, s’ha mostrat satisfet de com s’ha desenvolupat aquest començament, amb un 99,7% dels centres que han obert.

En una entrevista a l’informatiu nit d’À Punt, Marzà ha assegurat que les escoles i els instituts han iniciat les classes amb la “normalitat que permet la pandèmia”, posant en marxa nous protocols com l’ús de la mascareta des dels sis anys i l’augment del professorat. Precisament, el titular d’Educació ha agraït l’esforç dels mestres per fer de les classes uns espais més “segurs i saludables”.

Davant de la polèmica que s'ha generat per la reclamació de diversos ajuntaments on governa el Partit Popular, que exigien proves PCR per als docents, el conseller ha respost que no s’ha de fer partidisme d’una recomanació sanitària. “Nosaltres no qüestionem allò que no és competència nostra, és el mínim que s’hauria d’exigir a qualsevol governant”, ha afegit.

Una altra de les qüestions sobre la tornada a escola ha sigut l’obligatorietat d'assistir a classe. Alguns pares i mares s’han plantejat no dur-hi els fills, però tant el govern espanyol com l’Organització Mundial de la Salut han reiterat que l’educació és un dret per als menors. Marzà ha assegurat que en la jornada d’aquest dilluns s’ha pogut demostrar que l’assistència a classe és segura i els centres estan molt ben organitzats. Així, ha dit que continuaran fent pedagogia amb aquells pares i mares que dubten, perquè vegen que les escoles són espais “molt més segurs”.

Contingut no disponible
stats