Marzà es mostra partidari de fer més PCR

El conseller confia que Sanitat establisca els mecanismes per a fer-ho possible, perquè donaria "més tranquil·litat a les famílies".

Proves serològiques a la comunitat educativa de Torrevella
Proves serològiques a la comunitat educativa de Torrevella / À Punt NTC

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, s'ha mostrat favorable a fer més proves PCR als centres educatius i que siguen més ràpides que les d'ara. Ho ha dit aquest dijous durant un desdejuni informatiu, on ha assegurat que aquesta opció donaria "més tranquil·litat a les famílies". A més, Marzà confia que Sanitat establisca els mecanismes per a fer-ho possible.

Una valoració que, per primera vegada, deixa veure una posició diferent de la que fins ara ha mantingut Salut Pública, que no ha contemplat mai fer tests massius al professorat, com ha passat a Torrevella, on l'Ajuntament ha fet proves serològiques a vora 1.500 professors i a membres de la comunitat educativa del municipi. Uns tests que han passat després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va suspendre l'acord de la Conselleria de Sanitat Universal que prohibia que l'Ajuntament fera proves per a detectar la Covid-19 entre el professorat.

Així, Marzà ha traslladat a Sanitat la reivindicació de fer proves massives als docents. Considera que "seria bo" que es feren més proves PCR i de forma més ràpida als centres educatius i diu que "és el que Educació ha posat sempre damunt de la taula i Sanitat s'hi ha compromés".

Sobre la infermera escolar als centres educatius, el conseller ha assenyalat que és "una decisió que ve donada per la distribució dels recursos disponibles i Sanitat creu que és més eficient tindre 2.000 infermeres en atenció primària atenent tota mena de situacions que en cadascun dels centres educatius".

Satisfet amb l'inici del curs

Marzà s'ha mostrat "satisfet" amb l'inici del curs escolar a la Comunitat Valenciana, on s'ha apostat per la màxima presencialitat possible, encara que demana "prudència" perquè, amb aquesta pandèmia, "en qüestió de setmanes, tot pot canviar".

Reconeix que hi haurà complicacions, especialment quan la Covid-19 coincidisca amb la grip i els refredats, però defensa que en aquesta setmana i mitja de curs escolar s'està demostrant que les aules són "espais molt més segurs" que altres espais de socialització on els xiquets han estat durant l'estiu.

Prova pilot amb les polseres que detecten la temperatura

A més, el conseller ha avançat que en els pròxims dies s'iniciarà una prova pilot en diversos col·legis per a provar unes polseres elaborades per una empresa valenciana que canvien de color quan la temperatura corporal arriba a 37,5 °C.

També et pot interessar

stats