Marzà assegura que la tornada a les aules és segura

30.000 alumnes no tornaran a les aules aquest dilluns a causa del temporal.

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defensat que les escoles són espais segurs
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defensat que les escoles són espais segurs / À Punt NTC

Aquest dilluns és la data prevista per a recuperar la normalitat a les aules. Per a molts alumnes serà la primera presa de contacte després de les vacances de Nadal, ja que el temporal va fer impossible que es reincorporaren el dijous.

No obstant això, els centres de 27 municipis no obriran demà i es quedaran sense classe 21.600 alumnes d'Infantil, Primària, Educació Especial, Batxillerat i FP, per culpa del temporal Filomena, que continua causant incidències en aquestes localitats.

Des de la Conselleria d’Educació no es plantegen tancar els centres per la pandèmia i insisteixen que les aules són ara mateix l’espai més segur. “Si férem fora dels centres educatius el que fem dins, no estaríem en els nivells de contagis que ara estem”, ha assegurat a À Punt Notícies el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. Per a la conselleria, les escoles s'han convertit en un dels espais de socialització més segurs durant la pandèmia. Des que va començar el curs escolar, el percentatge de grups afectats a la Comunitat no ha superat l'1,5%.

“Com més temps tenim oberts els centres educatius més s'estabilitzen els nivells de contagis en la població escolar. És quan tanquem, durant les vacances, quan més pugen”, ha subratllat Marzà. El motiu: els contactes que es produeixen en l'àmbit social sense cap control.

Tot i així, alguns pares i mares viuen amb preocupació la tornada a les aules per l’agreujament de la pandèmia i des del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament s’ha demanat que el retorn s’ajorne.

A les seues reticències, aquesta setmana s'han sumat alguns ajuntaments, entre els quals els d'Almussafes i Algemesí, que han decidit suspendre les classes de dilluns i dimarts per l'onada de fred. Asseguren que la necessària ventilació a les aules impossibilita l'activitat dels alumnes i professors, segons han comunicat en un bàndol. La setmana passada també ho va intentar l’Ajuntament de Sollana.

Uns intents fallits perquè “l'única potestat per a tancar els centres educatius és per les inclemències meteorològiques”, recorda el conseller d’Educació, i en aquestes poblacions la situació ara per ara és de normalitat, segons indica el 112.

Tanmateix, la Conselleria d’Educació ha reforçat els sistemes de protecció contra la Covid amb la instal·lació de 8.000 purificadors, que s'utilitzaran en els espais on no es puga garantir la ventilació natural. Tot per a assegurar el dret a l'educació i per a evitar un nou tancament de les aules.

Partit Popular, Ciutadans i Compromís demanen la vacunació dels docents

Aquesta setmana, tres formacions polítiques ben diferents, el Partit Popular, Compromís i Ciutadans, han reclamat que el professorat siga considerat grup prioritari en la segona fase de vacunació. El primer a fer-ho va ser el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, divendres passat. La presidenta del partit, Isabel Bonig, va assegurar que “si bé els xiquets i xiquetes no transmeten com els majors, el personal docent sí que pot fer-ho”.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha anunciat aquest dissabte que presentarà una iniciativa al Congrés perquè es reconega el caràcter essencial del treball de mestres i professors i que aquests s'incloguen entre els grups prioritaris de vacunació.

També Ciutadans s'ha afegit a aquesta petició. Aquest diumenge, el diputat de la formació a les Corts Carlos García, ha exigit al Consell vacunar “urgentment” tot el professorat i personal treballador dels centres educatius. També ha sol·licitat la compareixença del conseller Vicent Marzà perquè explique les mesures que té previst posar en marxa per a “garantir la seguretat en les aules a causa de l'evolució de la pandèmia”.

També et pot interessar

stats