En marxa les línies d'avals de l'ICO amb la banca destinada a autònoms i empreses

L'objectiu és garantir els préstecs que permetran pagar salaris, factures o altres necessitats de liquiditat per a fer front a càrregues tributàries.

Per a sol·licitar els crèdits avalats per l'Estat, els autònoms i empresaris han de posar-se posar en contacte amb els seus bancs
Per a sol·licitar els crèdits avalats per l'Estat, els autònoms i empresaris han de posar-se posar en contacte amb els seus bancs / aRXIU

Els treballadors autònoms i les empreses afectades per la crisi del coronavirus podran accedir a partir d'aquest dilluns a la línia d'avals de l'ICO destinada a facilitar la liquiditat dels seus negocis. Es tracta d'una sèrie d'avals, disponibles en els bancs, que permetran cobrir els crèdits que s'han concedit des del 18 de març, segons recull el reial decret aprovat de mesures urgents extraordinàries pel coronavirus.

L'objectiu d'aquesta línia d'avals és garantir els nous préstecs i les renovacions que les entitats financeres han concedit a les empreses i autònoms per a atendre les necessitats de finançament. Un préstec que permetrà pagar salaris, factures o altres necessitats de liquiditat per a fer front a càrregues tributàries.

El primer tram té un import de 20.000 milions d'euros

La línia d'avals es va aprovar amb una dotació de fins a 100.000 milions d'euros. El primer tram d'aquesta línia d'avals té un import de 20.000 milions d'euros, dels quals el 50% es reserva a garantir els préstecs d'autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses. Queden excloses de l'objecte de la línia les unificacions i reestructuracions de préstecs, així com la cancel·lació o amortització anticipada de deutes preexistents. Quan s'esgote aquest primer tram de la línia d'avals, el govern espanyol n'habilitarà un de nou.

Per a sol·licitar els crèdits avalats per l'Estat, els autònoms i empresaris afectats per la crisi han de posar-se posar en contacte amb els seus bancs. Les entitats financeres hauran de mantindre obertes les línies de circulant dels seus clients fins al 30 de setembre. A més, hauran de transferir a la clientela el benefici derivat de l'aval públic, en forma de menors interessos o més termini, entre altres opcions i no podran condicionar l'aprovació dels préstecs a la contractació per part del client de cap altre servei o producte.

També et pot interessar

stats