Marlaska posa al front de la Guàrdia Civil un expert en la lluita antiterrorista

El ministre de l’Interior anuncia 247 milions més per equiparar els salaris de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb les policies autonòmiques.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Ballesteros (Efe)

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska ha anunciat aquest dimarts el nomenament de Pablo Salas Moreno com a director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil. Salas Moreno és un expert en la lluita antiterrorista. El ministre també ha fet referència a la destitució de Pablo Pérez de los Cobos, però no ha volgut eixir de les explicacions que ja havia donat el Ministeri i ha emmarcat la decisió en la normalitat de la formació d’equips i de la política de confiança. La destitució de Pérez de los Cobos ha obert una crisi i ha suposat la dimissió del número dos de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña.

Marlaska també ha fet un anunci de millora salarial en els cossos de seguretat de l’Estat. Segons ha explicat, el govern espanyol equipararà els salaris de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb les policies autonòmiques. L’acord va començar a caminar el 2018 i ara es completarà amb aquesta mesura.

L’equiparació suposarà una partida de 247 milions d’euros que es faran efectius durant els pròxims mesos, però tindrà efecte retroactiu des de l’1 de gener. En conjunt, l’equiparació suposa una inversió de 807 milions d’euros. Marlaska ha explicat que de mitjana aquesta decisió millorarà un 20% els salaris dels agents.

També et pot interessar

stats