Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Marisa Blasco, cap del servei d’UCI de l’Hospital Clínic de València: “Hem passat etapes molt dures”

10 min.

Marisa Blasco, cap del servei de la unitat de cures intensives de I'Hospital Clínic de València, viu en primera línia la lluita contra la Covid-19. Com a responsable de l’UCI, ha hagut d’aconseguir poder donar servei a tots els pacients que han necessitat i necessiten cures especials. Tot a contrarellotge, en una situació no viscuda amb anterioritat. “Inicialment ningú va ser conscient que podia arribar com ha arribat”, ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí.

“Hem passat etapes molt dures”, ha confessat, afirmant que la càrrega emocional i física de la situació és molt forta. En el cas del Clínic, l’especialista ha explicat que s’ha pogut adaptar l’hospital per a donar resposta a la situació, ampliant el nombre de llits d’UCI, amb tot el necessari per a aquests pacients, com ara respiradors, monitors que en controlen l’evolució, i personal. Malgrat tot, afirma que en altres punts de la Comunitat Valenciana hi va haver moments en què alguns centres “es van desbordar”.

“Es van arribar a superar els 400 pacients d’UCI en un dia a la Comunitat Valenciana”. Malgrat que comenta que a hores d’ara la situació és un poc més relaxada, recorda que “no es pot abaixar la guàrdia”. De fet, Marisa Blasco creu que el virus “ha arribat per a quedar-s’hi” i que “caldrà aprendre a conviure-hi”. També a les UCI, on després d’una etapa d’“humanització” del servei i més oberta a les visites, ara s’ha hagut de tornar a tancar. “Esperem que es puguen recuperar en el futur, encara que siga d’una altra manera”.

Contingut no disponible
stats