Marisa Blasco, presidenta dels metges de les UCI valencianes: “Estem preparats per al que puga vindre”

La presidenta de la Sovamicyuc assegura que el material de protecció arriba "a poc a poc" a les unitats de cures intensives.

La presidenta de la Sovamicyuc, Marisa Blasco Cortés, durant la seua intervenció en À Punt NTC 20H
La presidenta de la Sovamicyuc, Marisa Blasco Cortés, durant la seua intervenció en À Punt NTC 20H

“Els ànims estan forts. I ho estem donant tot. Estem preparatats per al que puga vindre”. Així de contundent s’ha mostrat als micròfons d’À Punt la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Crítica i d'Unitats Coronàries (Sovamicyuc) és a dir, dels metges i les metgesses que lluiten a les UCI per a salvar la vida dels pacients més greus per l'acció de la Covid-19.

Marisa Blasco assegura que es veuen forts davant d'“allò que pot estar per arribar”, en referència a la possibilitat d’un increment de la pressió assistencial sobre les UCI. També ha matisat el desabastiment d’elements de seguretat que denuncien altres associacions professionals, com la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics de la Comunitat Valenciana, i que ha motivat tres requeriments judicials contra la Conselleria de Sanitat. Segons Blasco, el material de protecció “està arribant a poc a poc” a les unitats de cures intensives i la preocupació és compartida tant pels metges com per les direccions dels centres hospitalaris. “Ens preocupa a tots que treballem [a les UCI] amb seguretat. Perquè, si nosaltres no estem protegits, no podem atendre amb seguretat els paciens.

La presidenta de la Sovamicyuc també ha explicat que, malgrat l’aïllament total dels pacients per exigències de seguretat, han habilitat vies de comunicació amb els familiars, amb els quals poden parlar a través dels dispositius mòbils amb ajuda dels sanitaris. “Hem passat de tindre UCI molt obertes a haver de restringir totes les visites. És molt dur”, ha explicat Blasco, que ha recordat que els familiars són informats regularment de l’evolució d’aquests pacients.

També et pot interessar

stats