Marisa Blasco: “Els hospitals valencians estan al límit”

La Societat Valenciana de Medicina Intensiva adverteix que queda poc marge de maniobra.

Marisa Blasco: “Els hospitals valencians estan al límit”
Marisa Blasco: “Els hospitals valencians estan al límit”

La presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Marisa Blasco, ha advertit aquest divendres que als hospitals valencians queda poc marge de maniobra i que estan “al límit”.

Durant una entrevista en el programa A la Ventura Blasco ha dit que la situació "ens ha desbordat" i que "està sent molt terrible".

Les dades de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva indiquen ara mateix que els hospitals valencians superen els 680 pacients en cures intensives, enfront dels poc més de 400 del màxim de la primera onada.

La intensivista ha assenyalat aquest divendres que l'augment d'ingressos ha obligat els centres hospitalaris a "tractar de trobar nous llocs per atendre els pacients en les millors condicions possibles", tant en planta com en sales de crítics.

"Veure on podem seguir atenent els pacients"

Marisa Blasco ha manifestat la seua preocupació per les pròximes setmanes, en les quals s'espera un increment de contagis. Ara mateix, ha afegit, el dia a dia consisteix a "veure on podem seguir atenent els pacients".

De la mateixa manera, la doctora ha indicat que els hospitals "estan reforçant amb tot el que es pot reforçar", no tan sols infraestructures, sinó a més amb personal d'altres departaments que s'està distribuint de la millor forma possible, ja que la seua activitat habitual ha quedat posposada.

L'experta ha advertit que el material necessari per a atendre els pacients també és finit, i les previsions no semblen ser suficients. Per tant, ha assegurat, també serà necessari "reinventar en el material per a poder atendre pacients".

Pel que fa als hospitals de campanya, Blasco ha precisat que, a pesar d'alleugerir la situació, no permeten atendre pacients amb determinada gravetat.

La sanitària ha aplaudit les iniciatives que permeten "habilitar noves àrees que puguen donar seguretat" per a atendre pacient crític o de sala, tot i que "aquesta situació no és desitjable".

Per últim, la doctora ha defensat que la "prioritat és la seguretat del pacient", i que això també implica que el personal estiga suficientment descansat.

També et pot interessar

stats