María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del sistema valencià de salut

S’encarregarà de l’estudi de les millores necessàries en Atenció Primària i Comunitària.

La nova comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del sistema valencià de salut, María José Lloria.
La nova comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del sistema valencià de salut, María José Lloria.

La Generalitat continua prenent mesures per a reforçar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el departament principal per a combatre la pandèmia. Així, Sanitat ha anunciat el nomenament de María José Lloria com a nova comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del sistema valencià de salut. Es tracta d'una nova figura creada per la Conselleria de Sanitat, tal com va anunciar el president, Ximo Puig, durant el debat sobre l’estat de la Comunitat Valenciana el passat dilluns. Segons Puig, tindrà la missió de "promoure els canvis que requereix la xarxa de salut".

Lloria realitzarà aquesta tasca en el recentment anunciat sistema valencià de salut, el qual suposa "una profunda reforma de l'arquitectura institucional de la sanitat valenciana" per a fer més eficient la gestió quotidiana dels centres i els serveis sanitaris, segons ha explicat el president. El sistema valencià de salut serà un organisme públic amb autonomia i les seues funcions consistiran a dirigir la prestació de l'assistència sanitària, distribuir els recursos econòmics, garantint el seu ús eficient i uns resultats eficaços, coordinar i gestionar els recursos humans, i desenvolupar la docència i la investigació.

María José Lloria ha sigut des de 2014 la directora d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut València-La Fe, on també ha sigut responsable del sistema d'informació assistencial Abucasis i cap d’infermeria del Servei d'Informació i Antenció al Pacient (SAIP). A més, ha comptabilitzat l’activitat professional amb la docència, ja que ha sigut col·laboradora docent en la formació pràctica dels alumnes de l’Escola d’Infermeria de l’Hospital La Fe. Des de 2015, és presidenta de la Comissió de Sensibilització contra la Violència de Gènere.

També et pot interessar

stats