Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Maria José Català: “La gran assignatura pendent de València és liderar una visió metropolitana més ambiciosa”

31 min.

El pròxim 10 de juliol el PP celebrarà el congrés de la ciutat de València. Serà el primer de l'era coronavirus i l'actual portaveu de la formació popular en el consistori, María José Català, és oficialment l'única candidata a liderar el partit. Català ho afronta amb il·lusió, però també amb precaució, com ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí: “Em sembla que anirem a una fórmula semipresencial; el PP ho ha d’encarar amb responsabilitat”.

Una de les paraules clau del seu projecte és “àrea metropolitana”. Català va ser alcaldessa de Torrent i creu que la integració i connexió de València amb el seu entorn és fonamental. “La gran assignatura pendent de València és liderar una visió metropolitana més ambiciosa”, ha assegurat. Un nexe, un enllaç, que permeta accedir a més ajudes europees i també, tindre bona cura del seu entorn.

Un altre dels cavalls de batalla a la ciutat és el de la mobilitat. En aquest sentit, Català ha urgit a la creació d’un nou pla de mobilitat, que oferisca alternatives de desplaçament sostenible a les persones que van a treballar a València, com ara pàrquings llançadora als afores connectats amb transport públic. A més, s'ha mostrat favorable a guanyar espai per als vianants, però no de la manera en què s'ha dut a terme alguna d'aquestes mesures: “L’objectiu és correcte, però les accions són equivocades; el principal problema és la manca d’organització”.

Un alcalde “desaparegut”

María José Català ha sigut molt crítica amb l’alcalde de València, Joan Ribó, sobre la seua gestió de la crisi del coronavirus. Ha dit que València “no té alcalde”, perquè al seu parer “ha estat desaparegut”. A més, creu la inversió que s’ha realitzat per a lluitar contra la pandèmia és insuficient i que a dia de hui “no hi ha cap campanya per a impulsar València com a destinació turística”. Un altre element que li preocupa és que l’Ajuntament “no haja pres mesures de control en l’accés a les platges”.

Malgrat tot, espera que es puguen arribar a acords en la comissió de reconstrucció de la ciutat. I en aquest camí confia en les possibilitats de la seua formació: “Som una alternativa molt seriosa; liderem l’oposició, tenim relat i sabem on anem”. Català també ha lloat el paper d’Isabel Bonig en els diferents processos oberts al partit, com ara la presidència del partit a la província de València: “Amb el lideratge de consens ha reforçat la seua posició en el partit”.

Contingut no disponible
stats