El mapa mundial de la Covid-19 deixa quasi mig milió de contagis i més de 21.000 morts

Els Estats Units, el Brasil, Mèxic i el Canadà continuen mostrant resistència a la imposició de quarantenes.

Un home es dirigeix a un supermercat durant l'estat d'alarma, en una imatge d'arxiu
Un home es dirigeix a un supermercat durant l'estat d'alarma, en una imatge d'arxiu / Alejandro García (Efe)

Les analítiques s’acosten ja al mig milió de contagis per Covid-19 a tot el món. Segons el centre d’investigacions de la Universitat John Hopkins, basat en les aportacions de les autoritats sanitàries, des de l’última actualització a les 5:43 del matí, 471.783 persones han caigut malaltes per coronavirus i 21.308 han mort. La xifra de persones que han superat el virus està indicada en verd, quasi 115.000.

Un total de 175 països han diagnosticat el virus dins de les seues fronteres, cinc més que el dia anterior. En les últimes 24 hores, ha arribat a Guinea Bissau, a l'Àfrica occidental, o Saint Christopher i Nevis, dues xicotetes illes del Carib. La classificació continua en les mateixes posicions: la Xina registra el major nombre de transmissions, amb un total de 81.727, seguida cada vegada de més a prop per Itàlia. Els Estats Units estan en la tercera posició i Espanya en la quarta, malgrat que dimecres va superar al país asiàtic en nombre de decessos –segons les xifres oficials–.

Aquest dimecres també va ser el pitjor dia per a la Comunitat Valenciana quant a la lluita contra el coronavirus, amb 449 contagis i 28 morts. D’aquesta manera, l’última xifra de contagis aportada per la Generalitat ascendeix a 2.616: 269 a la província de Castelló, 858 a la d’Alacant i 1.487 a la de València.

Les grans economies d’Amèrica eviten la quarantena

Els governs dels Estats Units, el Brasil, Mèxic i el Canadà, les principals economies d’Amèrica, continuen mostrant resistència a la imposició de quarantenes massives per a afrontar el coronavirus. Prioritzen l’activitat econòmica, en contrast amb la resta del continent, que ha apostat per reforçar l’aïllament social.

Aquesta postura davant el confinament, una de les principals recomanacions d’organismes sanitaris internacionals, té lloc precisament en tres dels països amb més contagiats fins ara en el continent: els Estats Units n'ha detectat més de 65.000, el Canadà 3.281 i el Brasil 2.433, als quals segueixen l’Equador i Xile.

L’OMS adverteix del risc d’alçar mesures contra el coronavirus

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit del risc que implica alçar de manera precipitada mesures preses per a reduir l’expansió del coronavirus, la qual cosa podria donar lloc al ressorgiment dels contagis i a un agreujament de la situació. “L’últim que necessita un país és reobrir les escoles i els negocis sols per a tancar-los de nou perquè el virus ressorgeix”, va dir el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat que vol obrir novament el seu país el pròxim 12 d’abril per a evitar les repercussions econòmiques de la crisi sanitària, mentre els casos en el seu territori creixen per milers dia a dia. Una posició similar a adoptat el president del Brasil, Jair Bolsonaro, que minimitza l’amenaça del virus, al qual ha anomenat “xicoteta grip” i pretén que el confinament es limite a ancians i malalts.

També et pot interessar

stats