El mapa dels brots valencians de coronavirus

Actualment hi ha vint focus actius, els més nombrosos a Gandia i Castelló de la Plana.

El mapa dels brots valencians de coronavirus
El mapa dels brots valencians de coronavirus

Des que va començar la denominada nova normalitat, la Comunitat Valenciana ha implantat diverses mesures per tal d'evitar la propagació del coronavirus. A pesar dels esforços de les institucions i la tasca dels rastrejadors, s'estan produint brots. El 24 de juny van detectar el primer, en un escorxador de Rafelbunyol, s'ha comptabilitzat un total de vint. Segons l'últim balanç de la Conselleria de Sanitat, queden un total de 308 contagis actius en tot el territori, 41 dels quals són nous casos registrats en les últimes 24 hores.

La Conselleria de Sanitat considera que existeix un brot quan s'originen tres o més contagis en el mateix nucli, siga familiar o laboral, o quan les persones infectades han estat localitzades específicament en un mateix lloc, com pot ser un restaurant o una discoteca. També es pot considerar un rebrot un poble amb poca població.

Aquest divendres s'han comptabilitzat sis nous brots al nostre territori amb 38 casos. Un brot a Burjassot (l'Horta Nord) amb deu positius per Covid-19; la ciutat de València n'ha registrat dos nous, amb set casos positius; un altre nou brot a Manises deixa set casos positius més; i al Vinalopó Mitjà s'ha declarat un nou focus a Elx amb tres positius. En el cas de Peníscola (Baix Maestrat), s'ha descobert que el brot que se li havia assignat en un principi en realitat pertany a Càlig, i al mateix temps s'ha descobert un nou brot amb onze casos.

A aquests s'han de sumar els brots prèviament actius i que alguns d'ells sumen nous contagis. Per províncies, trobem tres brots a la de Castelló, amb un focus nombrós a la capital de la Plana (35 persones infectades), un altre a Borriana (4) i un altre a Càlig (3), que prèviament havia sigut assignat a Peníscola. A la província d'Alacant n'hi ha tres més: dos a Santa Pola (amb un total de 5 casos) i un altre a Benidorm (4). La província de València és la que més brots acumula, 12 en total. Gandia és el focus més important amb 70 persones infectades, i la resta es reparteixen entre Cullera (3), Llíria (3), Fortaleny (3), Rafelbunyol (4), Foios (12), i la ciutat de València (2 brots, de 4 i 5 contagis, respectivament).

La majoria dels brots han estat centrats principalment en nuclis familiars, després de reunions i celebracions, però també s'han detectat casos en centres d'acolliment i inclús un en un dinar d'empresa.

D'altra banda, la dada positiva és el fet que la Comunitat Valenciana ja acumula deu dies consecutius sense registrar cap defunció i vint-i-dos sense cap a les residències de majors, l'última de les quals es va produir el passat 25 de juny, segons l'ultima actualtizació de la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats