Es manté la tendència elevada de contagis a Espanya, fins a 1.418 en les últimes 24 hores

Respecte el balanç de dilluns, la xifra total d’hospitalitzacions creix en més de 1.200 ingressos.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimarts
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimarts / À Punt NTC

La xifra de nous contagis per coronavirus a Espanya manté la tendència elevada dels darrers dies. El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimarts 1.418 positius nous de Covid en les últimes 24 hores, 68 menys que ahir. Tot i això, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix en 3.632 casos respecte de l’últim balanç de dilluns, fins arribar a 322.980 persones.

Amb l’augment dels nous casos, creixen també les hospitalitzacions, dada que és especialment significativa en aquesta jornada. La xifra total de persones que han precisat d’hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 128.518, exactament 1.200 més de les que es van notificar dilluns. També s’eleva el nombre de persones que han hagut de ser ingresades a les Unitats de Cures Intensives (UCI), 11.887, nou més que en l’últim balanç. En els últims 7 dies, 805 persones han hagut de ser ingressades, 45 d’elles a les UCI.

La pandèmia ha tingut com a conseqüència 28.581 víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària a Espanya, cinc més de les que es van notificar aquest dilluns. En els últims set dies, 64 persones han mort a causa de la Covid-19.

Aragó, el País Basc i Madrid concentren el 62% dels nous casos

Com s'ha produït en l’última setmana, Aragó, Madrid i el País Basc continuen sent tres de les autonomies que registren un nombre d’infeccions més elevat. Només aquests territoris, amb 448, 190 i 243 contagis, concentren el 62% dels nous casos a Espanya. Tot i això, el passat dilluns el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, va destacar el bon treball de les tres autonomies a l’hora de contindre l’avanç del virus als seus territoris.

També et pot interessar

stats