La 'mantaescola', la nova iniciativa d'Ontinyent per a les aules ventilades

L'ajuntament repartirà 1.100 peces per als estudiants d'infantil de la localitat.

Un xiquet amb 'mantaescola' a Ontinyent
Un xiquet amb 'mantaescola' a Ontinyent / À Punt NTC

La crisi del coronavirus ha evidenciat la necessitat de ventilar les aules dels diferents col·legis i centres educatius. Per eixe motiu, i amb la baixada de temperatures, a Ontinyent han adoptat noves mesures per tal d'evitar que els alumnes tinguen fred durant les classes.

Es tracta de la mantaescola, una mena de manta en forma de ponxo que s'ha repartit gratuïtament a vora 1.100 alumes d'infantil de la localitat. A més, també s’habilitarà una subvenció d'un descompte de fins al 50% per a aquells centres d'educació primària i secundària que vullguen comprar-la. Amb això, s'asseguren que el preu de la peça no superarà els 5 euros.

Aquesta manta, segons ha explicat el director de l'empresa productora Mantas Mora, Samuel Gramaje, és còmoda i resistent. El teixit és de polièster, només pesa 300 grams i a més, és fàcil de rentar. Gramaje ha explicat que el dilluns que ve comença una línia de producció per tal d'abastir-se d'estoc per a fer front a les vendes que siguen necessàries.

D'altra banda, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que aquesta iniciativa suposa un gran avanç per a la localitat perquè respecta les mesures sanitàries per a previndre el contagi els xiquets en la crisi del coronavirus, a la vegada que els protegeix del fred.

Rodríguez també ha expressat la seua satisfacció per haver tirat avant el projecte de la mantaescola d'una forma tan ràpida i confia en el fet que altres ajuntaments s'unisquen a la iniciativa.

També et pot interessar

stats