Mampares i mascaretes arriben als betlems

La tradició nadalenca de la representació del naixement s'adapta als temps de la Covid.

VÍDEO | Mampares i mascaretes arriben als betlems

Que aquesta pandèmia ha canviat la forma en què veiem el món és un fet difícil de negar. Tant hem interioritzat les mesures sanitàries que a vegades s'endinsen fins i tot en les nostres tradicions més arrelades, i en escenaris com la representació del naixement. Almenys aquesta és la proposta de betlem que, amb bon humor i molt d'enginy, ha fet enguany Antonio Romero, propietari d'una tapisseria: un betlem amb mesures anti-Covid.

El pesebre compta amb una protecció excepcional. Josep, Maria i Jesús són observats des de darrere d'una mampara de plàstic i separats per senyals marcats al terra de la resta d'integrants del betlem, tots abillats amb les seues mascaretes. Les fortes restriccions de distància interpersonal es mantenen entre les diferents persones que esperen pacientment en una cua per a veure de prop (o no tant) el miracle del naixement. L'aforament reduït també ha provocat la formació de cues a l'extrem oposat, on un àngel, utensili a la mà, està preparat per a realitzar proves PCR en una improvisada carpa sanitària.

L'original representació està exposada en l'aparador del local Rovimar, al carrer de Sant Doménec Savio, de la ciutat de València.

També et pot interessar

stats