Madrid recorre al Tribunal Suprem contra la negativa d’avançar a la fase 1

L’executiu autonòmic creu que la decisió "no obeeix a criteris tècnics aplicats de manera homogènia a tot el territori".

La presidenta de l'executiu madrileny, Isabel Díaz Ayuso, en la visita a un magatzem de medicaments en una imatge d'arxiu
La presidenta de l'executiu madrileny, Isabel Díaz Ayuso, en la visita a un magatzem de medicaments en una imatge d'arxiu / D.Sinova (Efe)

El govern de la Comunitat de Madrid, que presideix Isabel Díaz Ayuso, interposarà un recurs davant del Tribunal Suprem contra la decisió del Ministeri de Sanitat de denegar a l'autonomia avançar a la fase 1 de la desescalada, segons ha confirmat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

El govern autonòmic considera que el rebuig del Ministeri a permetre a la Comunitat de Madrid entrar en la fase 1 "no obeeix a criteris tècnics aplicats de manera homogènia a tot el territori". Madrid ha demanat dues vegades entrar en la fase següent de la desescalada, ja que a hores d’ara encara està en la fase inicial, la 0 encara que, des d’aquest dilluns, amb l’alçament d’algunes limitacions.

La presidenta madrilenya va avançar aquest cap de setmana que l'executiu no descartava actuacions legals si no es feien públics els criteris i les persones que prenien les decisions, després del segon rebuig la setmana passada.

També et pot interessar

stats