Madrid qüestiona ara els nous criteris del Ministeri de Sanitat

El Consell Interterritorial de Sanitat està reunit aquesta vesprada per a debatre les mesures coordinades per a tot l'Estat.

El conseller de Sanitat de Madrid Enrique Ruiz Escudero en una imatge d'arxiu
El conseller de Sanitat de Madrid Enrique Ruiz Escudero en una imatge d'arxiu / Efe.

Un dia després de l'anunci del Ministeri de Sanitat de plantejar mesures anti-Covid-19 coordinades en totes les ciutats de més de 100.000 habitants amb una incidència elevada, la Comunitat de Madrid qüestiona ara aquests criteris. L'equip d’Isabel Díaz Ayuso ha tornat a marcar distàncies amb el govern central en l’inici del Consell Interterritorial de Sanitat. Madrid acaba de reclamar criteris objectius i clars per a totes les comunitats, però insisteix a demanar que no es limiten només als tres indicadors coneguts durant les últimes hores, i que els paràmetres s'amplien en el marc del diàleg amb totes les conselleries.

El document que proposa Illa recull que els municipis de més de 100.000 habitants amb una incidència acumulada de Covid-19 superior als 500 casos en 14 dies, amb un percentatge de positivitat en les proves diagnòstiques superior al 10%, i amb una ocupació de llits a les UCI per pacients Covid-19 superior al 35%, restringisquen l'entrada i eixida de persones en aquells municipis.

El govern madrileny també sol·licita conéixer la base científica i tècnica que avala el nou criteri dels 500 contagis per cada 100.000 habitants que proposa Sanitat, i en el cas dels llits d'UCI, destaca que es tinga en compte el criteri de capacitat d'elasticitat en llits d'hospitalització i de llocs de vigilància intensiva amb què compta la regió.

El Consell Interterritorial de Sanitat debat aquesta vesprada mesures coordinades en totes les ciutats de l’Estat que superen una incidència de més de 500 casos per cada 100.000 habitants, segons va anunciar aquest dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

La situació pandèmica de la Comunitat de Madrid és una de les grans preocupacions des de fa dies del Ministeri de Sanitat. El ministre Salvador Illa, de fet, ha demanat en diverses ocasions a Díaz Ayuso que escolte les recomanacions de Sanitat i es deixe ajudar per a controlar una pandèmia que en aquests moments està fora de control.

També et pot interessar

stats