Madrid planteja més restriccions en la mobilitat i confinaments selectius

El govern madrileny anunciarà aquest cap de setmana mesures "més dràstiques" per a frenar l'avanç del coronavirus.

Carrer Preciados de Madrid
Carrer Preciados de Madrid / Europa Press

El viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha avançat que aquest cap de setmana s'anunciaran mesures "més dràstiques" per a frenar l'avanç del coronavirus "en la línia de confinaments selectius" en zones amb més incidència, restriccions a la mobilitat i concentració de persones. L'entrada en vigor de les noves mesures tindran caràcter immediat, "potser diumenge o dilluns".

Zapatero ha explicat que a pesar que la situació és d'un creixement sostingut del nivell d'infecció, cal anticipar-se i es contemplen "tota classe de mesures" que es detallaran els pròxims dies. L'objectiu és reduir la corba del nombre de contagiats perquè hi ha una "relaxació" del comportament ciutadà que "no ens podem permetre", ha dit.

Reduir la quarantena de 14 a 7 dies

La Comunitat de Madrid ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat que la quarantena es reduïsca de 14 a 7 dies perquè, en la seua opinió, és molt més eficaç el compliment del període d'aïllament al fet que no es respecte. Segons el viceconseller, existeixen publicacions científiques que avalen aquesta proposta de reduir el període d'aïllament i països com França i Alemanya també s'inclinen per això.

Proves per a conéixer el diagnòstic en quinze minuts

D'altra banda, Zapatero ha anunciat que a partir de la setmana que ve es distribuiran dos milions de proves antigèniques que permeten conéixer en quinze minuts el diagnòstic i suposen un "notable avanç" en el control de la pandèmia. Es realitzaran fonamentalment en atenció primària, urgències, residències i col·legis.

També et pot interessar

stats