Madrid desoeix la recomanació del ministre de Sanitat per a tancar la ciutat

Salvador Illa ha demanat limitar la mobilitat en tots els municipis de la regió que superen els 500 contagis per cada 100.000 habitants.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el viceconseller de Madrid, Antonio Zapatero (Efe)
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el viceconseller de Madrid, Antonio Zapatero (Efe)

La Comunitat de Madrid ampliarà dilluns les restriccions que ja aplica en 37 zones, a huit zones àrees més, amb una població de 167 mil habitants.

En totes s'ha superat la barrera dels 1.000 contagis per cada cent mil habitants, per la qual cosa es limitarà la mobilitat, s'acotaran les reunions a un màxim de sis persones i es tancaran tots els locals a les 22 hores, entre altres mesures.

Però el govern espanyol reclamava més contundència. Quasi en paral·lel a la roda de premsa del viceconseller de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, recomanava augmentar les restriccions a tots els municipis de la regió que hagen registrat més de 500 contagis per cada cent mil habitants en els últims catorze dies, una mesura que suposaria estendre les restriccions a la mobilitat al conjunt de la capital d'Espanya.

Illa ha aconsellat al govern d'Isabel Díaz Ayuso evitar tots els moviments innecesaris, que prohibisca el consum en les barres en tota la comunitat i que restringisca l'ocupació de les terrasses al 50 per cent.

"El Govern d'Espanya vol que es coneguen les recomanacions que hem fet a l'autonomia de Madrid com un exercici de transparència", ha explicat el ministre durant la seua intervenció, abans de recordar que l'executiu espanyol "és el que dona les recomanacions però les autonomies decideixen".

També et pot interessar

stats