Madrid demana passar a la fase 1, Catalunya mantindre quasi tot el territori en la fase 0

Les comunitats autònomes es preparen per a la nova etapa de desconfinament, que entrarà en vigor el pròxim dilluns, 11 de maig.

VÍDEO | Madrid demana passar a la fase 1, Catalunya mantindre quasi tot el territori en la fase 0

Les comunitats autònomes es preparen per a la nova etapa de desconfinament, la fase 1, que entrarà en vigor el pròxim dilluns, 11 de maig. Entre les noves mesures d’obertura es permetran, entre d’altres, les reunions de familiars i amics si viuen a la mateixa província; l’obertura de les terrasses dels establiments de restauració amb un aforament màxim del 50%; i el trasllat a segones residències dins de la mateixa província.

Però no totes les autonomies es desconfinaran al mateix ritme. Aquestes són les propostes que els governs autonòmics han traslladat al Ministeri de Sanitat, que és qui prendrà l’última decisió.

Comunitat Valenciana

La Generalitat ja ha avançat que demanarà al govern central que tota l’autonomia passe dilluns que ve a la fase 1 de la desescalada en estar tots els departaments de salut en condicions de fer-ho.

Així ho recull el govern valencià en el document de desescalada que farà arribar al Ministeri de Sanitat i on es justifica el compliment, per part de la Comunitat Valenciana, de les condicions fixades per a fer aquest pas.

Madrid

La Comunitat de Madrid sol·licitarà al Ministeri de Sanitat passar a la fase 1 de desescalada, segons ha decidit el consell de govern. Fonts de l’executiu han informat que la intenció de és passar "amb molta prudència" i "amb mesures protecció individual a través de màscaretes".

Catalunya

El govern català proposarà a Sanitat que quasi tota Catalunya es mantinga en la fase 0 del desconfinament de la pandèmia, excepte les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Aran-Alt Pirineu, que passarien a la fase 1. La Generalitat de Catalunya s’ha a desenvolupar la desescalada per regions sanitàries i en la "prudència" a l'hora de fer-ho.

Andalusia

La proposta de la desescalada a Andalusia que ha presentat el president de la Junta, Juanma Moreno, inclou que les huit províncies i 30 dels 33 districtes sanitaris evolucionen cap a la fase 1 de desconfinament. Només s’exclourien dos districtes de Granada i un de Màlaga.

Galícia

El conseller gallec de Sanitat, Jesús Vázquez, ha assegurat que ja han enviat a Sanitat l'informe en què sol·liciten que tota la comunitat autònoma passe a la fase 1 de la desescalada i que la referència que es prenga siga la de l'àrea sanitària. A més, demanen "flexibilitzar" la mobilitat de la ciutadania entre les zones que es troben en la mateixa fase.

Astúries

El Principat ha sol·licitat entrar en la fase 1 de desescalada a partir del dilluns i avançar la fase 2 en tretze territoris agrupats en la zona del Valle del Navia-Oscos-Eo, en l'extrem occidental, i en los Valles del Oso, en la zona central, degut a la baixa incidència de la del coronavirus en aquests territoris. Aquests concentren una població total d'uns 8.700 veïns i veïnet, sobre un total de més d'un milió d'habitants en tota l’autonomia.

També et pot interessar

stats