Madrid decreta l'ús obligatori de la mascareta

Catalunya estudia alçar les restriccions d'algunes activitats esportives i culturals a l'àrea metropolitana de Barcelona.

La presidenta de l'executiu madrileny, Isabel Díaz Ayuso, en la visita a un magatzem de medicaments en una imatge d'arxiu
La presidenta de l'executiu madrileny, Isabel Díaz Ayuso, en la visita a un magatzem de medicaments en una imatge d'arxiu / D.Sinova (Efe)

La Comunitat de Madrid ha canviat de criteri i ha declarat obligatori l'ús de la mascareta. Madrid era, amb Canàries, l'única comunitat on no era obligatori l'ús d'aquesta mesura. Ha decidit fer-la obligatòria en tots els espais, oberts o tancats, a més no permetrà grups de més de deu persones en terrasses o en reunions a l'aire lliure o a l'interior, ordenarà a les terrasses i llocs d'oci tancar a les dotze i mitja de la nit, i registrarà, amb DNI, els clients d'aquests establiments per a facilitar els rastrejos si hi ha un positiu.

Així ho ha anunciat la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, durant la presentació de l'estratègia de continuïtat del Covid-19, per a intentar evitar els rebrots de la malaltia. Ayuso ha assenyalat que l'ús de les màscares serà obligatori per a majors de sis anys des d'aquest dijous en tots els espais, amb independència del manteniment de la distància interpersonal.

La decisió de la Comunitat de Madrid és l'última d’una sèrie de mesures que les comunitats autònomes estan marcant a mesura que avança la nova normalitat de la pandèmia. Comunitats autònomes, comarques o municipis han decidit tornar a implementar mesures per a evitar la propagació del virus. Endarrerir de fase, sol·licitar un confinament voluntari a la població o demanar un registre de dades als visitants en són algunes.

També el govern català ha anunciat aquest matí que estudia alçar les restriccions a algunes activitats esportives i culturals a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les mesures es definiran els pròxims dies.

També et pot interessar

stats