Luis Barcala: “No són unes vacances, és una quarantena”

L’alcalde d’Alacant adverteix que a les persones que siguen insolidàries “els costarà car”.

Luis Barcala: “No són unes vacances, és una quarantena”
Luis Barcala: “No són unes vacances, és una quarantena”

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha sigut clar: cal complir l’aïllament i evitar els desplaçaments el màxim possible. I ha advertit que als que no complisquen amb les normes “els costarà car”. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí: “No són unes vacances, és una quarantena”. De fet, ha dit que, malgrat que és una minoria, hi ha hagut gent que “encara no ha pres consciència de la situació”.

“S’han hagut de posar controls per tota la ciutat i parar conductes incíviques. Ahir hi havia gent que es pensava que estem de pont”, ha assegurat. Així mateix, creu que el govern espanyol hauria hagut de ser més dràstic per a evitar la mobilitat entre comunitats, tenint en compte que a Alacant han crescut molt els casos en els últims dies. “Si la motivació de l’estat d’alarma és restringir la mobilitat, s’havien d’haver pres les mesures adients per a assolir eixe objectiu”, ha afirmat.

L’ajuntament ha posat en marxa unes mesures per a frenar el virus amb l’objectiu primordial “d’aïllar la població i evitar el contagi per a previndre el col·lapse sanitari”. Entre aquestes trobem el teletreball per al personal municipal, ajudes de caràcter social, incloent l’habilitació d’espais per a les persones sense sostre, garantir l’assistència, tranquil·litzar la gent i mesures de caràcter econòmic que ajuden a recuperar tot el teixit productiu d’un municipi especialment vinculat al turisme.

Pel que fa la situació de les residències o hospitals, Barcala ha denunciat la manca de material, que ja s’ha sol·licitat en diferents ocasions, comentant que el consistori es troba a l’espera de rebre’l, però que cal complir amb un protocol molt estricte. Pel que fa a les empreses, l’alcalde ha assegurat que s’estudia la manera de com donar suport perquè es recupere el sector turístic i ha dit que cal garantir una injecció econòmica suficient perquè autònoms i empreses puguen eixir avant.

També et pot interessar

stats