Els locals d'oci nocturn no podran obrir en fase 3 tot i les previsions favorables

Representants del sector han reclamat la interlocució directa amb el Ministeri de Sanitat per a analitzar la desescalada en el sector.

Els locals d'oci nocturn no podran obrir en fase 3 tot i les previsions favorables
Els locals d'oci nocturn no podran obrir en fase 3 tot i les previsions favorables

Segons l'orde publicada aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l’Estat, els locals d'oci nocturn no podran obrir les seues portes a les zones que entren en la fase 3 de la desescalada, a pesar que el pla que va aprovar el Consell de Ministres el 28 d'abril preveia que pogueren començar a fer-ho amb limitació d'aforament.

La Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles Espanya de Nit, que ha declarat la seua incomprensió i perplexitat per la decisió, ha reclamat la interlocució directa amb el Ministeri de Sanitat per a analitzar la desescalada en el sector.

Després de presentar recentment un pla de mesures per a la reducció de riscos higiènics sanitaris enfront de la Covid-19 als seus locals, juntament amb l'Institut de la Qualitat Turística i el suport del Ministeri d'Indústria, el sector espera tindre aquesta interlocució directa amb l'administració sanitària abans que una gran part del territori nacional entre la fase 3 a partir del dilluns 8 de juny.

Dins de les mesures de flexibilització de l'aïllament per als territoris que passen a la fase 3, el BOE publica aquest dissabte que "podrà procedir-se a l'obertura al públic dels establiments d'hoteleria i restauració per a consum en el local, excepte els locals de discoteca i bars d'oci nocturn, sempre que no se supere el 50 per cent del seu aforament i es complisquen les condicions previstes".

stats