Els locals d'oci d'Alacant recorren davant el TSJCV les restriccions sanitàries per la Covid-19

Demanen la suspensió cautelar de les mesures i poder tornar a obrir els establiments el cap de setmana.

Aspecte que presentava anit un carrer amb locals d'oci a Benidorm
Aspecte que presentava anit un carrer amb locals d'oci a Benidorm / Manuel Lorenzo (Efe)

Els locals d'oci d'Alacant ja han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) les mesures restrictives decretades per la Conselleria de Sanitat Universal per a intentar tallar el creixement exponencial de contagis de Covid-19 que s'ha registrat les últimes setmanes.

L'Associació de Locals de Restauració i Oci d'Alacant (Alroa), promotora del recurs, intenta tombar el decret del Consell que estableix com una de les mesures de contenció del coronavirus el tancament complet de l'oci nocturn fins almenys el 8 de setembre, el que inclou les discoteques, els bars de copes, les sales de ball i els karaokes. Considera que és la norma més restrictiva de totes les comunitats autònomes, i per això demanen la suspensió cautelar de la resolució, amb l'objectiu de poder tornar a obrir els locals aquest mateix cap de setmana. El sector espera tindre una resposta de la justícia d'ací a 48 hores.

Per al president de l'associació, Javier Galdeano, el tancament de tota l'activitat és “molt atrevit” i no veu “justificada” la decisió de Sanitat. “No ens ho mereixem”, ha assegurat. Al seu parer, l'establiment que incomplisca les normes sanitàries ha de ser sancionat.

En ser preguntada pel recorregut de la via judicial, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que seran els tribunals els que determinen si finalment hi ha perjudici als establiments. “Els empresaris afectats estan en tot el dret d'exercir accions legals si es veuen perjudicats”, ha dit. En tot cas, ha subratllat que la normativa que existeix en aquest moment “permet l'adopció de mesures restrictives” com les que ha anunciat Sanitat.

Les mesures que entraren en vigor dimarts, després de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), inclouen també una limitació horària per als establiments d'hoteleria i restauració, que no podran tancar més tard de la una de la matinada ni acceptar clientela més enllà de la mitjanit. A més, tant a l’interior com a les terrasses hauran de garantir una distància d’un metre i mig entre els comensals de taules diferents, i no podrà haver-hi més de deu persones en cada taula.

Des de la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) asseguren que la prohibició d'obrir durant els pròxims 21 dies suposa un “daltabaix total” per al sector i lamenten que se'ls s'haja “estigmatitzat” perquè l'oci nocturn, diuen, ha sigut “exemplar” en la reobertura. Davant la nova paralització de l'activitat, alerten que perilla la continuïtat de moltes empreses, i per això reclamen a la Generalitat que impulse un pla de xoc que d'alguna manera els rescate. Calculen que, si no es porta a terme, dues de cada tres empreses hauran de tancar al setembre encara que s'alce la prohibició d'obrir.

També et pot interessar

stats