Llum verda a la norma que regularà el teletreball, que tindrà caràcter voluntari i reversible

Yolanda Díaz assegura que esta forma de treball eleva la productivitat, com s'ha demostrat durant la pandèmia.

Yolanda Díaz, aquest matí, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Yolanda Díaz, aquest matí, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha defés el decret llei sobre teletreball com l'inici d'una onada de reformes legislatives per a modernitzar les relacions laborals i la metodologia productiva espanyola. "Aquesta norma ho canviarà tot. L'estructura negociadora en els convenis col·lectius i el modus operandi del desenvolupament dels nostres treballs", ha ampliat Díaz. La ministra de Treball ha detallat que la norma regularà el dret a la desconnexió, perquè pautarà el temps en el qual els treballadors i treballadores no estaran operatius laboralment, i que el teletreball tindrà un caràcter voluntari. Díaz, finalment, assegura que la norma "va de la mà" en el seu canvi de paradigma de l'economia circular i de l'economia verda, i suposarà un canvi en el nostre dret a la mobilitat.

"Aquesta norma augmenta la productivitat i augmentarà la competitivitat de l'economia espanyola". La ministra diu que les dades de l'INE indiquen que durant la pandèmia els més de tres milions de treballadors van aconseguir elevar la productivitat.

Crida a les forces polítiques per a impulsar els pressupostos

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha fet una crida a totes les forces polítiques, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, per a impulsar els pressupostos generals. "Necessitem eixir del bloqueig pressupostari en el qual estem des de fa dos anys perquè el nostre país no es pot permetre el luxe d'afrontar aquesta crisi sense uns pressupostos que s'adapten a aquesta crisi". La ministra demana a les forces polítiques "altura de mires" i "sensibilitat" davant les necessitats més urgents i, sobretot, al líder del PP davant una "moment crític".

El Consell de Ministres ha aprovat també modificacions per a agilitzar la concessió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV). Montero ha explicat que són acords per a millorar el procés de concessió. La ministra portaveu també ha traslladat una declaració institucional mitjançant la qual Espanya expressa el compromís amb la igualtat d'homes i dones amb l'erradicació de l'explotació sexual i el tràfic d'éssers humans.

També et pot interessar

stats