Lleugera davallada dels casos a la Comunitat Valenciana, amb 653 l’últim dia

La xifra de positius actius continua pujant, fins a 6.399 contagis en aquests moments.

Imatge de proves PCR
Imatge de proves PCR / Efe.

La Comunitat Valenciana ha registrat un lleuger descens dels casos de coronavirus. En les últimes 24 hores s’han notificat 653 contagis, 90 menys dels que es van comunicar dimecres de la setmana passada. Per províncies se n’han registrat 99 a Castelló, 226 a Alacant i 328 a València. Així, la xifra total d’infeccions des de l’inici de la pandèmia frega ja les 30.000, amb 29.946 positius.

Tot i la davallada de contagis, la xifra de casos actius continua pujant, fins a 6.399 positius en aquests moments, 230 més dels que es van notificar en el balanç de dimecres. D'aquests, 469 estan ingressats actualment en hospitals valencians, 71 en UCI.

A més, la Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dijous quatre defuncions, una a la província d’Alacant i tres a València. D’aquesta manera, la xifra total de morts s’eleva a 1.547: 230 a Castelló, 532 a Alacant i 785 a València.

Una d’aquestes morts s’ha produït en una residència d’ancians, on també s’han notificat 19 nous contagis d’usuaris. Preocupa la situació als centres de persones majors, amb 55 residències que a dia de hui tenen algun cas positiu (4 a Castelló, 17 a Alacant i 34 a València).

Els brots s’escampen per tot el territori

Després de notificar-se el passat dimecres 19 brots a la ciutat de València, aquest dijous la xifra es redueix a només quatre. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat vint nous brots, els més grans amb 6 contagis cadascun, a Alberic, Guadassuar, Ontinyent, les Coves de Vinromà, Massamagrell i València. També s’han comunicat nous focus a Foios, l’Alcúdia de Crespins, Catarroja, Alberic, Sagunt, Elx, Alboraia, Torrevella (2) i Albaida.

També et pot interessar

stats