Lleuger increment de la xifra de morts diàries per coronavirus a Espanya, que s’eleva a 56

Creix el nombre de nous casos diagnosticats, mentre que baixen les noves hospitalitzacions.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de morts i contagis diaris torna a créixer a Espanya. En concret, aquest divendres s’han registrat 56 morts més, després que ahir dijous es computà la xifra més baixa des del 16 de març. En total, han mort 28.628 persones a tot l’Estat des que va començar la pandèmia, segons dades del Ministeri de Sanitat.

Per que fa al nombre de nous casos diagnosticats comunicats, s’ha incrementat en vora 100 respecte de les dades de dijous: se n'han registrat 446. La xifra total de contagis s’eleva així a 234.824 casos.

Per al director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, aquestes dades, demostren que “tot evoluciona cap avant, no hi ha pases arrere, encara que cal ser previnguts perquè en algunes zones hi ha xicotets brots molt reduïts” de contagis. A pesar d’aquestos focus, Simón creu que no són preocupants, perquè “la data d’inici del brot és de dies arrere” i en cap cas no superava la desena de pacients amb Covid-19.

Estabilització a les UCI

Les dades favorables es detecten també en el cas de les noves hospitalitzacions en les últimes 24 hores fins a 123. Als hospitals espanyols ara hi ha 124.642 ingressats. El nombre d’ingressos a l’UCI es manté estable, 20 més, fins als 11.462 actuals.

Cal recordar que les dades de dijous passat no contenien la informació actualitzada de Catalunya, que està notificant més casos confirmats de dies anteriors pendents d’assignació. El Ministeri ha indicat que estan revisant la sèrie prèvia.

Davant d'aquesta radiografia de la pandèmia, Simón creu que “si es mantenen les mesures de control [establides fins ara a les comunitats autònomes], es pot estar prop de tindre el virus a nivells indetectables”. Aquest punt seria, en opinió del responsable del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, “una situació immillorable per a arribar a la fi de la pandèmia”.

També et pot interessar

stats