Què fer del fem de les llars amb Covid-19?

Els guants, mocadors o mascaretes d’una persona infectada s’han de depositar exclusivament en el contenidor de residus domèstics.

Què fer del fem de les llars amb Covid-19?
Què fer del fem de les llars amb Covid-19?

Els residus procedents de llars amb persones que han donat positiu en Covid-19 o estan en quarantena, com ara guants, mocadors o mascaretes, s’hauran de dipositar exclusivament en el contenidor de residus domèstics o restes, és a dir, el de les burilles, bolquers i residus de neteja domèstica. D’ací aniran a “incineració, preferiblement, o a abocador”.

Així ho indica una disposició general del Ministeri de Sanitat publicada aquest diumenge en el BOE que estableix instruccions sobre gestió de residus en la situació actual de crisi sanitària originada pel Covid-19.

Segons l’orde, queda “terminantment prohibit” depositar aquest tipus de fem en els contenidors de recollida separada, és a dir, on van els residus orgànics, envasos plàstics, paper, vidre o tèxtil, o abandonar-los en la via pública.

Sanitat recomana que els residus de la persona infectada es deixen sempre dins d’una bossa de plàstic, col·locada en un poal de fem, si és possible amb tapadora i pedal d’obertura, que estarà a l’habitació del pacient, i no fer cap separació per al reciclatge.

En aquesta bossa es depositaran també els materials emprats per la persona cuidadora. Cal tancar bé la bossa abans de llançar-la al contenidor de residus domèstics i, tot seguit, netejar-se les mans amb aigua i sabó.

Pel que fa als residus procedents d’hospitals, ambulàncies, centres de salut o laboratoris, es consideraran residus infecciosos i es gestionaran d’acord amb la regulació autonòmica sobre residus sanitaris.

També et pot interessar

stats